ENERGI

Se video: Slik er Regjeringens plan for omstilling for olje- og gassnæringen

Se opptak av pressekonferansen. 

Se presentasjonen her.
Ina AndersenIna AndersenJournalist
30. apr. 2020 - 10:21

Statsminister Erna Solberg, næringsminister Iselin Nybø, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og finansminister Jan Tore Sanner presenterer regjeringens planer for støtte til omstilling for olje- og gassnæringen.

Du kan se hele pressekonferansen i opptak øverst i artikkelen. 

Blant tiltakene regjeringen foreslår er midlertidige endringer i skattesystemet for oljenæringen, slik at planlagte prosjekter kan realiseres. I praksis betyr det utsatt skatt.

Oljebransjen sliter etter at koronaviruset har satt fly på bakken og biler i garasjene, slik at etterspørselen etter olje har sunket drastisk. Oljelagrene, spesielt i USA, er i ferd med å fylles opp, noe som gjør at oljeprisen synker til bunns.

Kutter i produksjonen

I går ble det også kjent at Norge skal kutte i oljeproduksjonen som følge av situasjonen.

– Den totale norske produksjonen i desember 2020 vil samlet være 300.000 fat per dag lavere enn det selskapene har planlagt for. Reguleringen vil opphøre ved utgangen av året, opplyste Bru i en pressemelding.

Oljeanalytiker Jarand Rystad deltok tirsdag i forrige uke i et webinar i regi av Teknisk Ukeblad og Polyteknisk forening om koronaviruset og konsekvensene for energimarkedet.

Han beskriver nåsituasjon for oljeetterspørselen som noe som ikke ligner på noe annet i verdenshistorien.

Det sa han dagen etter at USA hadde negative oljepriser, hvor oljeselskap endte med å betale i underkant av 40 dollar fatet for å bli kvitt olje, på grunn av overfylte lagre.

Eivind Heløe, direktør i Fornybar Norge, sier at han ikke er den eneste i bransjeorganisasjonen som tenker sånn. 

– Nei, jeg oppfatter ikke at det å se at kjernekraft er en nødvendig del av fremtidig situasjon, er kontroversielt. Det er jeg langt fra alene om hos oss.
Les også

Fornybar Norge-direktør: Åpner for å erstatte vindmøller med kjernekraft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.