ENERGI

Se video: Slik er Regjeringens plan for omstilling for olje- og gassnæringen

Se opptak av pressekonferansen. 

Se presentasjonen her.
Ina AndersenIna AndersenJournalist
30. apr. 2020 - 10:21

Statsminister Erna Solberg, næringsminister Iselin Nybø, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og finansminister Jan Tore Sanner presenterer regjeringens planer for støtte til omstilling for olje- og gassnæringen.

Du kan se hele pressekonferansen i opptak øverst i artikkelen. 

Blant tiltakene regjeringen foreslår er midlertidige endringer i skattesystemet for oljenæringen, slik at planlagte prosjekter kan realiseres. I praksis betyr det utsatt skatt.

Oljebransjen sliter etter at koronaviruset har satt fly på bakken og biler i garasjene, slik at etterspørselen etter olje har sunket drastisk. Oljelagrene, spesielt i USA, er i ferd med å fylles opp, noe som gjør at oljeprisen synker til bunns.

Kutter i produksjonen

I går ble det også kjent at Norge skal kutte i oljeproduksjonen som følge av situasjonen.

– Den totale norske produksjonen i desember 2020 vil samlet være 300.000 fat per dag lavere enn det selskapene har planlagt for. Reguleringen vil opphøre ved utgangen av året, opplyste Bru i en pressemelding.

Oljeanalytiker Jarand Rystad deltok tirsdag i forrige uke i et webinar i regi av Teknisk Ukeblad og Polyteknisk forening om koronaviruset og konsekvensene for energimarkedet.

Han beskriver nåsituasjon for oljeetterspørselen som noe som ikke ligner på noe annet i verdenshistorien.

Det sa han dagen etter at USA hadde negative oljepriser, hvor oljeselskap endte med å betale i underkant av 40 dollar fatet for å bli kvitt olje, på grunn av overfylte lagre.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.