ENERGI

Putin om mulig pristak på gass: – Vil få alvorlige konsekvenser

Mener slike handlinger er i strid med prinsippene for markedsrelasjoner.

Russlands president Vladimir Putin sier EU-kommisjonens foreslåtte pristak på gass vil få «alvorlige konsekvenser» for det globale energimarkedet.
Russlands president Vladimir Putin sier EU-kommisjonens foreslåtte pristak på gass vil få «alvorlige konsekvenser» for det globale energimarkedet. Foto: Pavel Bednyakov/Sputnik/AP/NTB
24. nov. 2022 - 17:10

Russlands president Vladimir Putin advarte torsdag om at EUs planer om å innføre et pristak på gass ville få alvorlige konsekvenser for energimarkedet.

Putin gjorde sitt ståsted klart under en telefonsamtale med Iraks statsminister Mohammed Shia al-Sudani.

– Putin understreket at slike handlinger er i strid med prinsippene for markedsrelasjoner, og at det med stor sannsynlighet vil føre til alvorlige konsekvenser for det globale energimarkedet, heter det i en uttalelse fra Kreml torsdag.

Advarselen kommer etter at EU-kommisjonen denne uken la fram et forslag til et gasspristak på 275 euro per megawattime. EU-landenes energiministre ble ikke enige om et pristak da de møttes torsdag.

EUs energikommissær Kadri Simson på mandagens energiministermøte i samtale med Tsjekkias energiminister Jozef Síkela. Tsjekkia er et av landene som er avhengig av russisk gass via Ukraina.
Les også

EU frykter at Russland skal stanse all gasseksport

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.