ENERGI

Putin om mulig pristak på gass: – Vil få alvorlige konsekvenser

Mener slike handlinger er i strid med prinsippene for markedsrelasjoner.

Russlands president Vladimir Putin sier EU-kommisjonens foreslåtte pristak på gass vil få «alvorlige konsekvenser» for det globale energimarkedet.
Russlands president Vladimir Putin sier EU-kommisjonens foreslåtte pristak på gass vil få «alvorlige konsekvenser» for det globale energimarkedet. Foto: Pavel Bednyakov/Sputnik/AP/NTB
24. nov. 2022 - 17:10

Russlands president Vladimir Putin advarte torsdag om at EUs planer om å innføre et pristak på gass ville få alvorlige konsekvenser for energimarkedet.

Putin gjorde sitt ståsted klart under en telefonsamtale med Iraks statsminister Mohammed Shia al-Sudani.

– Putin understreket at slike handlinger er i strid med prinsippene for markedsrelasjoner, og at det med stor sannsynlighet vil føre til alvorlige konsekvenser for det globale energimarkedet, heter det i en uttalelse fra Kreml torsdag.

Advarselen kommer etter at EU-kommisjonen denne uken la fram et forslag til et gasspristak på 275 euro per megawattime. EU-landenes energiministre ble ikke enige om et pristak da de møttes torsdag.

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen ble ødelagt i eksplosjoner i september 2022. Nå har dansk politi avsluttet etterforskningen.
Les også

Dansk politi: Avslutter Nord Stream-etterforskningen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.