ENERGI

Podcast: Nå må vi se til Europa – Norge kan havne i bakleksa på hydrogen

Hydrogenalderen er ikke avlyst. EU er veldig ambisiøse. Kanskje vi burde henge oss på.

Hydrogen på agendaen: Generalsekretær, Ingebjørg Telnes Wilhelmsen og forskningsleder ved Sintef Industri, Magnus Skinlo Thomassen mener tiden er inne for å få ut hydrogenfingeren
Hydrogen på agendaen: Generalsekretær, Ingebjørg Telnes Wilhelmsen og forskningsleder ved Sintef Industri, Magnus Skinlo Thomassen mener tiden er inne for å få ut hydrogenfingeren Foto: Marius Jørgenrud
6. aug. 2020 - 20:30

Her i Norge har hydrogen kommet litt i bakgrunnen fordi så mange har kjøpt elbiler som får strøm fra et batteri. Men det betyr ikke at hydrogenalderen er avlyst.

Selv om regjeringens hydrogenmelding er litt vassen, så er EU klar i sin satsing på vårt letteste grunnstoff. Så hva bør vi gjøre i et land fullt av fornybar energi og en snart hundre år lang tradisjon for å fremstille hydrogen med elektrolyse?

For å høre mer om det snakker vi dag med Norsk Hydrogenforums nyansatte generalsekretær, Ingebjørg Telnes Wilhelmsen og forskningsleder ved Sintef Industri, Magnus Skinlo Thomassen.

De to er ganske klare i sitt budskap: Dette er noe Norge er godt rustet til, både fra naturens side, og fra industriens. Jernet er passe varmt nå, mener de.

– Norske myndigheter må ta inn over seg den satsingen som skjer i Europa, og blir med på den, sier Wilhelmsen i samtalen.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.