OLJE OG GASS

Oljebransjen inspirert av Trump – skal gjenreise Stavanger

Make Stavanger Great Again.

Historisk: Ringrever i norsk oljebransje vil gjenreise oljehovedstaden. Her er ståldekket til oljeboringsplattformen Condeep / Beryl A ved verftet i  Stavanger i 1975.
Historisk: Ringrever i norsk oljebransje vil gjenreise oljehovedstaden. Her er ståldekket til oljeboringsplattformen Condeep / Beryl A ved verftet i Stavanger i 1975. Bilde: NTB / SCANPIX/Brian Snyder, Reuters/tu.no

Et knippe ringrever i oljekonferansemarkedet har gått sammen om å lage en kombinert messe og konferanse i Stavanger til neste år. Målet er å løfte en svekket regional industri.

Under slagordet ”Make Stavanger Great Again” – kraftig inspirert av den amerikanske presidentkandidaten Donald Trumps "Make America Great Again" – ønsker gjengen å samle 10.000 mennesker ved Rosenberg-verftet.

– Den siste tiden har vi sett oss litt lei på at mange sutrer og klager over dårlige tider, mens de selv har sittet ganske dypt nede i stolen, sier en av initiativtakerne Eyolf Bakke-Erichsen til Teknisk Ukeblad.

Les også: På få måneder har Monikas lille gründerbedrift fått to av verdens største oljeselskaper som eiere

– Bransjeløft

Han sier at Trump-slagordet er ment humoristisk, men innrømmer at de var litt bekymret for å bruke referansen.

– Vi vurderte også å bruke undertittelen ”Yes We Can” for å få med Obama-referansen, men den har vi foreløpig utelatt, sier Bakke-Erichsen.

Han sier at de ønsker at regionen skal brette opp ermene og være med på et felles løft for bransjen, der de kan møte både tidens utvikling både hva gjelder kostnadskrav og energimix.

– Vår oppfatning var at mange mistet litt motet. Vi ønsket på ingen måte at Stavanger skulle bli Norges Detroit. Vi snakket med en del bedrifter og organisasjoner for å finne ut hva som måtte til for å få et skikkelig bransjeløft.

– Da endte vi opp med Stavanger Energy Conference, sier han.

– Får opp spiriten

Konferansen og messen arrangeres på Rosenberg WorleyParsons verft i Stavanger, og de har allerede fått med seg folk som kan være med å få opp optimismen.

– Nøkkelpersoner fra Johan Sverdrup-prosjektet vil komme. Dette er et prosjekt som gir svært mange nye jobber. Selv om oljeprisen ikke kommer opp i 100 dollar fatet igjen, er det fortsatt gode grunner til å få opp spiriten igjen, sier han.

Konferansen arrangeres over to dager, 7. og 8. juni neste år.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.