Ole Petter Pedersen blir redaktør for tu.no

Kommer fra Kommunal Rapport.

Ole Petter Pedersen blir redaktør for tu.no
Ole Petter Pedersen er ansatt som redaktør for tu.no. Han kommer fra stillingen som utviklingsredaktør i Kommunal Rapport. Foto: Privat

– Det er en stor ære å få lov til å lede redaksjonen i TU.no. Teknologisk utvikling og samfunnsmessig nyttig bruk av teknologi har alltid interessert meg, sier Ole Petter Pettersen i en pressemelding.

Teknisk Ukeblad Media har nå ansatt Kommunal Rapport-redaktøren i en nyopprettet stilling.

– Vi får en redaktør med betydelig faglig tyngde. Ole Petter er kjent for å dyrke gravejournalistikk som ofte er datastøttet. Det passer veldig godt til profilen til tu.no, og vi mener han vil tilføre oss en ny dimensjon, sier digitalredaktør i TU Media, Svein-Erik Hole.

Journalistikk som setter spor

Ole Petter Pedersen (49) har jobbet i Kommunal Rapport siden 1998, avbrutt av to år som lokalavisredaktør. Siden 2010 har han vært både nyhetsredaktør og utviklingsredaktør, og har tidligere i perioder også fungert som daglig leder og ansvarlig redaktør.

Fra 2008 til 2010 var han eneleder for lokalavisen Driva. Tidligere har han blant annet vært redaktør for Manchester United-magasinet.

Ole Petter Pedersen har høstet flere priser for sitt journalistiske arbeid, og i 2016 ble han hedret som Årets Oslo-redaktør.

Nå er han ansatt som redaktør for TU.no i Teknisk Ukeblad Media. Stillingen innebærer også personalledelse av alle journalistene i tu.nos redaksjon.

– Jeg ser fram til å bidra sammen med resten av TU-laget til å levere journalistikk som setter spor. Og som blir brukt – både av forbrukere og særlig av abonnentene på TU Ekstra, som forventer faglig kvalitet i journalistikken og høy faglig forståelse av feltene TU dekker. TU er allerede et godt redaksjonelt produkt, og jeg håper jeg kan bidra med nye impulser for å utvikle virksomheten videre. Også TU.no må være i kontinuerlig utvikling framover. Det er jo en fantastisk tid for nisjemedier, og mulighetene for TU.no er kjempestore, sier Pedersen.

Når han er klar til å begynne i den nye stillingen er foreløpig ikke avklart.

– Vil være en ressurs

Administrerende direktør og sjefredaktør i TU Media, Jan M. Moberg, påpeker at TU Media har hatt store utfordringer og endringer de siste årene. Etter noen krevende år har mediehuset nå god vekst blant annet i digitale abonnement.

– Vi er svært fornøyde med å kunne ønske Ole Petter velkommen til TU. Våre ambisjoner er å levere enda bedre og mer innhold om hvordan teknologi og teknologer kan og vil bidra til å løse fremtidens utfordringer. Samtidig ønsker vi å ha et spesielt fokus på norske teknologirelaterte miljøer som både «kan, vil og får det til». Ole Petter vil være en ressurs for oss i dette arbeidet, sier han.

Ole Petter Pedersen vil i likhet med redaktørene for digi.no og insidetelecom.no rapportere til digitalredaktør Svein-Erik Hole.

Hole vil etter nyansettelsen av Pedersen frigjøre mer tid til å bygge nye satsninger.