OLJE OG GASS

Ny rigg skal kunne operere i to meter arktisk is

Statoil håper på leveranse i 2018.

Statoil nærmer seg ny fase i utviklingen av Category I-riggene.
Statoil nærmer seg ny fase i utviklingen av Category I-riggene. Bilde: DNV
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
21. aug. 2013 - 12:44

STAVANGER: Det er ett år siden Statoil gikk ut med sin plan for arktiske strøk.

Under fjorårets ONS i Stavanger fortalte konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil, Margareth Øvrum og letedirektør Tim Dodson at Statoil tredobler sitt budsjett for forskning i arktiske strøk.

Samtidig lanserte de det nyeste av sine riggkonsepter: Category I (Cat I), som skal spesialdesignes for ekstreme forhold.

– Arbeidet med den framtidige boreenheten er basert på Statoils erfaring med utvikling av spesialiserte kategori-rigger for norsk sokkel. Enheten vil være i stand til å bore på svært forskjellige havdyp i arktiske områder, og vil omfatte integrerte operasjoner i drivis, forklarte Statoil da.

Skal over i konseptfasen

I dag, ett år etter, fulgte Statoils visepresident for mobile nybygg, Geir Ove Eikkil, opp med en oppdatering på prosjektet.

Det skjedde under Intsoks olje- og gassdager i Stavanger som arrangeres samtidig som ONS Norway.  

– Dette er et teknologiprosjekt der vi straks er ferdig med gjennomførbarhetsfasen, og skal over i konseptfasen, fortalte Eikkil på konferansen.

Til Teknisk Ukeblad forteller han at de etter planen skal velge én av tre kandidater å gå videre med for utviklingen av den arktiske riggen. Dette skjer i nær fremtid.  

– De tre er Ulstein, Inocean og Gusto, og vi kommer til å ta en avgjørelse i løpet av september, sier han.

Riggen skal kunne operere i de røffere delene av Arktis, og vil ta over stafettpinnen etter Category D-riggen (Cat D) som Statoil har under bygging.

– Cat I er en del av vår arktiske step-up. Riggen skal kunne operere i opp til to meter med is, og vi håper på leveranse i 2018. Mens Cat D vil kunne operere opp til isen, vil Cat I-riggen gå inn i isen, forklarte han under konferansen.

Les også: Her er Statoils nye superrigg

Bygger fire i Asia

Statoils Cat D-konsept er i utgangspunktet halvt nedsenkbare rigger, skreddersydd for produksjonsboring på midwater-segmentet.

– Vi har fire enheter under bygging i Asia nå. Disse riggene er også satt opp for Barentshavet, og skal kunne operere i minus 20 grader. Med dette har vi det verktøyet vi trenger for å ekspandere inn i Barentshavet, fortalte han.

Statoils satsing på skreddersydde riggtyper kommer som en følge av et behov for å ha rigger som er tilpasset operasjonen på norsk sokkel.

Det er flere riggtyper i forskjellige kategorier som har blitt lansert, og flere av dem er under bygging nå. Det er også en rekke utfordringer i det eksisterende markedet som gjør at Statoil har begynt med spesialdesigning. To av årsakene er kostnadene knyttet til boring, samt en aldrende riggflåte i Norge.

Har doblet borekostnader på fem år

– Boring er en kostnadsriver for alle feltutviklinger vi holder på med. De siste fem årene har borekostnadene doblet seg. Vi er nødt til å få kontroll over borekostnadene, sa Eikkil på Intsok-konferansen.

– Den andre utfordringen er at den norske flåten begynner å bli gammel. To tredjedeler av flåten er nå 30 år gamle. Vi kan ikke gå inn mot 2020 og 2030 med så gamle rigger. De må fases ut. I tillegg er det nye riggmarkedet dominert av Afrika, Brasil og Mexicogolfen med deepwater-rigger, noe som gjør at markedet ikke supplerer oss med rigger vi trenger for å gjøre effektive operasjoner, sa han videre.

Les også: Statoil vil bygge nytt på Forus

Cat B på vent

Men mange av de nye riggkonseptene er teknologisk svært krevende. Tidligere i år meldte Statoil at de har kansellert en kontrakt med Aker Solutions for utvikling av Category B-riggene.

– Det er gjort viktige fremskritt for å løse disse utfordringene, men ytterliggere teknologikvalifisering gjenstår. Aker Solutions tok initiativ til en dialog med Statoil angående betingelsene for Cat B-tjenestene. Partene ble deretter enige om å kansellere kontrakten for Cat B-prosjektet, meldte Statoil i juni.

– Vi må dessverre slå fast at det ikke er mulig å realisere dette store og viktige industriprosjektet gjennom den inngåtte kontrakten, uttalte Jon Arnt Jacobsen, anskaffelsesdirektør i Statoil da.

– Vi må reorganisere strategien før vi går videre igjen med dette. Business casen er der, men prosjektet er satt på vent, sa Eikkil i dag.

I tillegg til Cat D, Cat B og Cat I, har Statoil lettintervensjonsriggen Cat A under utvikling, samt jackupen som kalles Cat J, og flotellkonseptet Cat F.

Les også:

Vet størrelsen på Johan Sverdrup

Like mye olje som det finnes i Goliat-feltet står på spill

Bruker inntil 50 prosent flere ingeniørtimer per fat olje  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.