ELBIL

NAFs rekkeviddetest avslører hvilke elbiler som er mest energieffektive

Dette er bilene som kjører lengst om sommeren.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. juni 2021 - 17:00

Vis mer

NAF tester to ganger i året rekkevidden på en rekke ulike elbilmodeller til salgs her i landet, og har nylig gjennomført sommertesten 2021. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Testen viser at det igjen er Tesla som byr på lengst rekkevidde. Deres Model 3 Long Range AWD, som har en WLTP-rekkevidde på 614 kilometer, gikk 654,9 kilometer før den stoppet.

Neste bil på listen er Ford Mustang Mach-e med største batteri og bakhjulstrekk. Den 617,9 kilometer før batteriet var helt tomt. Det er imponerende, men viser også hvor stort Teslas forsprang på energieffektivitet er: Mach-e med firehjulstrekk og større batteri enn Tesla Model 3 gikk «bare» 551,6 kilometer – mer enn 103 kilometer kortere enn Teslaen.

Men det er ikke bare Tesla som lager energieffektive biler. Hyundai Kona har en rekkevidde på 484 kilometer WLTP, men gikk 537 kilometer i praksis. 

BMW iX3 utmerker seg spesielt, med en oppgitt rekkevidde på 450 kilometer og hele 556 kilometer faktisk rekkevidde.

NAF tester bilene langs offentlig vei, på en rute som går nordover fra Oslo. Det gir et bilde av hvor langt de ulike bilene kan kjøre i virkeligheten, men testmetoden har også en svakhet ved at de bilene som kommer seg over fjellovergangene vil få ekstra lavt forbruk når de kjører nedover igjen.

I denne episoden av podkasten har vi snakket med testansvarlig for biler i NAF, Anette Berve, om hvilke biler som utmerket seg, lading, og hva NAF selv tenker om testmetodikken.

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Elbiler har lavere risiko for å være involvert i en dødsulykke.
Les også

Lavere risiko for dødsulykke med elbil

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.