T2

Nå kan du få 1 Gbit/s for 499 kroner i måneden

Både opp og ned.

Klar med gigabiten: Teknologidirektør Arve Paalsrud i Bayonette AS er klar med fiber og boks til privatkunder som vil ha lynraskt internett.
Klar med gigabiten: Teknologidirektør Arve Paalsrud i Bayonette AS er klar med fiber og boks til privatkunder som vil ha lynraskt internett. Bilde: Kent Loset
24. sep. 2013 - 19:37

En gigabit per sekund synkron internettforbindelse til 499 kroner i måneden Bayonette AS nå tilbyr til folk i Oslo-regionen.

Dessverre er det ikke alle som kan få det.

Satser på borettslag

Det er først og fremst borettslag og sameier som de vil ha som kunder i første omgang.

Eneboliger er et mye vanskeligere markedet både fordi det krever veldig mye dørbanking og fordi det er mye dyrere å bygge ut.

Tilbudet ble lansert i går, så selskapet har ingen privatkunder ennå.

– Vi har fått flere hundre henvendelser siden i går hvor dette ble kjent. Svært mange styrer i borettslag og sameier har vært i kontakt med oss. Mange av disse må nok oppgradere infrastrukturen, men flere nye bygg i dag er kablet med CAT5 eller bedre. De kan utnytte dette uten problemer, sier teknologidirektør i Bayonette, Arve Paalsrud.

TEST: Get Box II: En totrinns underholdnings-rakett

Krever nytt

Han tror det vil gå greit for de fleste å legge inn fiber med en slik hastighet, men i enkelte tilfeller trenger man å oppgradere eksisterende utstyr for å få full hastighet internt i huset.

– Mange som har eksisterende utstyr ut over den boksen vi leverer må nok oppgradere. Typisk klarer rutere de kjøper i butikken fra 150 til 650 Mbit/s selv på fast forbindelse. Kjører du kablet fra boksen vi leverer får du en Gbit/s, men det trådløse nettverket i boksen bruke såkalt n-standard som stopper på rundt 300 Mbit/s. De som vil ha mer trenger en ny såkalt ac-ruter.

– Vi har alle ambisjoner om å levere TV i tillegg til nettforbindelsen. Vi snakker med flere distributører om dette, men det alt for tidlig i prosessen til at jeg kan uttale meg om hvordan dette tilbudet kommer til å se ut, sier Paalsrud.

Les også: Verdens raskeste bredbånd for privatpersoner

Leverer til bedrifter

Bayonette satte i gang å levere internett og tjenester til bedriftsmarkedet for et år siden og fått en stort antall kunder.

De får en Gbit/s forbindelse for 2490 kroner i måneden, som også er ganske billig. Men sammenliknet med privatmarkedet får de tjenestenivåavtaler og tjenester med i prisen.

– Det er jo ikke slik at folk må ha en Gbit/s tilgjengelig hele tiden, men det er behagelig å ha det tilgjengelig når det trengs. Dessuten er tjenesten like rask begge veier, sier Paalsrud.

Bayonette begynner å bygge ut i stor-Oslo-regionen og fortsetter ut mot Drammen.

Deretter skal de videre mot Horten over til Moss og så tilbake til Oslo. Det er planen i år, og de antar at det er ferdigstilt første kvartel neste år.

– Vi ser også på andre byer hvor vi kan få fotfeste. Det trenger ikke ta så lang tid. Forbindelsen mellom byer i dag er ikke noe problem, sier han.

Les også:

Dette fylket har det kjappeste bredbåndet

– Bredbåndsleverandørene driter seg ut på markedsføring

Verdensrekord i trådløs dataoverføring  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.