ELBIL

Nå gjør Jaguar sin klassiske E-type om til elbil

Konseptbilen ble ekstremt populær.

Jaguar har med seg konseptet E-type zero. Her er den sekssylindrede XK-motoren erstattet med en elmotor og et 40 kWh-batteri. Den låner mye av teknologien til den kommende I-pace.
Jaguar har med seg konseptet E-type zero. Her er den sekssylindrede XK-motoren erstattet med en elmotor og et 40 kWh-batteri. Den låner mye av teknologien til den kommende I-pace. Bilde: Jaguar
Marius ValleMarius ValleJournalist
24. aug. 2018 - 09:41

Jaguar lanserte sin første utgave av bilen E-Type allerede i 1957 som konseptbil. Femti år senere viste de frem en ny konseptutgave av bilen med batterier og elektromotor.

Nå har de bestemt seg for å sette den elektriske utgaven i produksjon, melder Jaguar Land Rover i en pressemelding.

For Jaguar har fått mange henvendelser om konseptbilen, skriver de. Derfor har de besluttet å sette den i produksjon. Den får en elmotor på 220 kilowatt, og et batteri på 40 kilowattimer.

Ingen elbil for de lange turene, med andre ord. Rekkevidden er oppgitt til 270 kilometer. Bilen er heller ikke et fartsmonster i Tesla-klassen, da akselerasjon til 100 kilometer i timen tar opp mot sju sekunder.

Men så er det en elektrisk utgave av originalen de har gått for, og akselerasjonen er tilsvarende som på denne.

Batteri som originalmotor

Batteriet har samme dimensjoner og vekt som den originale V6 XK-motoren som ble brukt i Series 1.5 Roadster fra 1968. Og siden vekten er stort sett den samme, skal kjøreegenskapene være forholdsvis uforandret.

Med unntak av at en elektromotor har mye mer å gi fra første omdreining, selvsagt. Utover det er det ikke behov for endinger i bilens bremser eller fjæring.

Bilprodusenter hevder å ha gjort en innsats for å holde nykommeren så nær originalen som mulig. Ifølge pressemeldingen er en av få oppgraderinger at bilen har fått LED-hovedlys. 

Tilbys som ombygging

Om du allerede eier en E-Type, kan Jaguar bygge den om til en elbil for deg. Alternativt kan du kjøpe en restaurert og ombygd bil fra Jaguar. 

Jaguar I-Pace. <i>Foto:  Marius Valle</i>
Jaguar I-Pace. Foto:  Marius Valle

Bilprodusenten skriver ingenting om prisen. Det er neppe urimelig å anta at dette ikke kommer til å bli noen billig bil.

De som er interessert kan henvende seg til Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover har for øvrig allerede lansert elbilen Jaguar I-Pace, som snart blir å se på norske veier. 

  • Les flere saker om elbil.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.