PODKAST

MovieMasks AR-løsning gjør pappfigurer om til 3D-bilder

MovieMask, Harald Mannheim og Maria Nylund
MovieMask, Harald Mannheim og Maria Nylund
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
14. nov. 2018 - 05:15

To smarte sivilingeniørstudenter fra NTNU fikk en glup idé og startet bedriften MovieMask. Nå er de seks ansatte i Forskningsparken i Oslo og har solgt 12.000 filmmasker. Den opprinnelige ideen var å lage en maske til mobilen, og la brukerne se innhold på det som via den unike optikken så ut som en 100 tommers TV. Mens andre gikk for VR i 3D, mente de at potensialet i 2D med dagens høyoppløste mobiler ikke var utnyttet.

MagiMask gir superenkel AR, slik at du for eksempel kan vise fram et hjerte.
MagiMask gir superenkel AR, slik at du for eksempel kan vise fram et hjerte.

Nå slipper de en ny utgave av masken. Denne gangen med hull i. I tillegg får man noen enkle pappfigurer og en pappterning. Vi sitter i studio og lar oss imponere.  Terningen foran mobilens kamera blir nemlig til et hjerte gjengitt i 3D.

Vi snakker med medgründer Harald Mannheim og NTNU-student og AR-utvikler Maria Nylund om de nye mulighetene som superbillig AR tilbyr.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.