BYPAKKE ÅLESUND

Lokal entreprenør fikk ny kontrakt i Bypakke Ålesund

3. mai signerte Statens vegvesen kontrakt med Vasto Anlegg for bygging av det nye kollektivpunktet ved Ålesund sjukehus.

Vasto Anlegg er svært fornøyde med å få ansvaret for et nytt prosjekt i Bypakke Ålesund. Fv. Sindre Witsø (prosjektleder i Vasto Anlegg), Stein-Ove Riksheim (daglig leder i Vasto Anlegg), Ove Nesje (prosjektdirektør i Statens vegvesen) og Ole Kristian Birkeland (prosjektleder i Statens vegvesen).
Vasto Anlegg er svært fornøyde med å få ansvaret for et nytt prosjekt i Bypakke Ålesund. Fv. Sindre Witsø (prosjektleder i Vasto Anlegg), Stein-Ove Riksheim (daglig leder i Vasto Anlegg), Ove Nesje (prosjektdirektør i Statens vegvesen) og Ole Kristian Birkeland (prosjektleder i Statens vegvesen). Foto: Bypakke Ålesund
4. mai 2023 - 11:40

– Jeg er veldig fornøyd med konkurransen. Vi fikk inn fem tilbud og alle var lokale, sier Ole Kristian Birkeland, prosjektleder i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Vasto Anlegg leverte det rimeligste tilbudet. Kontraktsummen er på 31,8 millioner kroner eks. mva.

Illustrasjonen viser de nye busslommene sett mot nordøst. Busstoppet Sykehuslomma vises til høyre i bildet. Den blir stengt i byggefasen, men busslommen ved sykehuset blir åpen. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Illustrasjonen viser de nye busslommene sett mot nordøst. Busstoppet Sykehuslomma vises til høyre i bildet. Den blir stengt i byggefasen, men busslommen ved sykehuset blir åpen. Foto:  Statens vegvesen

– Vi er veldig stolt og fornøyde med å vinne en slik kontrakt for dette prosjektet i Bypakke Ålesund. Nå gleder vi oss til å fortsette å bygge på det gode samarbeidet vi har hatt med Statens Vegvesen, sier Stein-Ove Riksheim, daglig leder i Vasto Anlegg, i meldingen.

Vasto Anlegg planlegger å starte opp arbeidet i månedsskiftet mai-juni, og første del av prosjektet skal være ferdige 20. desember 2023. Da vil tilkomsten til sykehuset gjenstå, og dette vil bli utført samtidig med flytting av inngangen til sjukehuset.

Korter ned reisetiden mellom sentrum og Moa

Prosjektet er en del av kollektivsatsingen i Bypakke Ålesund og skal bidra til å korte ned reisetiden mellom sentrum og Moa. Hele krysset skal bygges om, og bussene skal stoppe i busslommer langs Borgundvegen i stedet for å kjøre ned til sjukehuset. Den nye adkomsten fra bussholdeplassen og ned til sjukehuset vil bli gjennom parkeringshuset som helseforetaket skal bygge. Den blir naturligvis universelt utformet med heis og trapper.

– Det nye kollektivpunktet ved sjukehuset er et lite vegprosjekt som gir god effekt. Vi ser fram til å komme i gang, sier Ole Kristian Birkeland, prosjektleder i Statens vegvesen.

Dette skal gjøres i krysset:

  • Nye busslommer på hver side av vegen, med leskur som ligner de nye på Moa.
  • Kun én lysregulering i krysset.
  • Fotgjengerovergang kun et sted, ved dagens hovedkryss/vegen ned til sjukehuset.
  • Atkomst til sjukehusområdet via parkeringshus på sørsida av vegen, med heis og trappeløp.
  • Fortau også på nordsida av vegen, fra busstoppet og mot Moa.
  • Sykkelfelt, gjennom krysset, sykkelfeltet går bak busslommene.
En tenkt autonom ferge i en norsk fjord, slik Rolls-Royce ser det for seg.
Les også

Avtalen klar om verdens første selvkjørende ferge – kommer på Vestlandet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.