Kleppa vil ha tog i nord

SATSER: Norden skal satse hardt i nord. Magnhild Meltveit Kleppa flankert av den finske transportministeren Merja Kyllönen (t.v) og Sveriges infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.
SATSER: Norden skal satse hardt i nord. Magnhild Meltveit Kleppa flankert av den finske transportministeren Merja Kyllönen (t.v) og Sveriges infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. (Bilde: Fredrik Drevon)
  • Bygg

I forbindelse med seminaret Det høye nord - infrastruktur og utvikling, holdt samferdselsministeren i dag en pressekonferanse med sine nordiske kolleger, Sveriges infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd og Finlands transportminister Merja Kyllönen.

Trapper opp

Det store temaet for ministrene er koordinering av infrastruktur i Nord.

– Europa går harde tider i møte og vi må trappe opp aktiviteten. Et bra sted å starte er i nord, sa Elmsäter-Svärd.

– Det nordiske samarbeidet har økt betydelig siden jeg startet i 2007. Vi har fått store utenlanske investeringer i svensk gruveindustri, og opplever stor interesse fra Russland og Kina. Forholdene ligger til rette for sjøtransport mellom Kirkenes til Kina.

– Har nordområdesatsingen inspirert ministrene til å forbinde de nordiske land med lyntog?

– Høyhastighetstogutredningen har sett på totalt 17 strekninger og fokuserer nå på seks strekninger som videre utgangspunkt, sa Kleppa.

– En mulig strekning for lyntog er Oslo - Østfold - Göteborg - Stockholm. Kostnadene er ikke klare. Deler av utredningen kom i dag, resten skal være klart i februar 2012. Da vil vi vurdere lyntog nærmere.

Les mer: Fire alternativer mellom Drammen og Stavanger

Mer tog

Klappa understreket hvor fint det er å møte sine nordiske kolleger, samtidig som hun får innspill fra en lang rekke bedrifter.

– De svenske ministrene hadde Malmbanen og Ofotbanen som etapper på sin ferd mot Oslo. Vi må få til en bane i nord med enda større kapasitet, og vi håper på et samarbeid med kommersielle aktører med LKAB i spissen, sa Kleppa.

– Hvilket trasévalg foretrekker du for høyhastighetstog mellom Oslo og Trondheim?

– Jeg vil vente til rapporten kommer i februar til jeg sier noe.

Kleppa legger til at hun foreløpig ikke har noen mening om den foreslåtte tunnelen gjennom Rondane.

Usikkert i Sverige

– Sverige har signalisert at de ikke vil ha raskere tog enn 250 km/t?

– Nei, Sverige utreder flere muligheter. De fleste europeiske land som har høyhastighetstog har 160 til 250 kmt. Virkelige høyhastighetstog, da prater vi over 300 km/t, sa Sveriges transportminister.

– Med våre avstander og befolkningsmengde er vårt behov å komme frem uten avbrudd. På den annen side er det er billigere å bygge for opp mot 250 km/t.

– Teknopol har anslått 100 mrd kroner for lyntog mellom Oslo og København. Er det en regning Sverige vil bli med å dele?

– Det kommer an på hva regningen havner på, sa den svenske ministeren.

Les også: – Høyhastighetstog like bærekraftig som Aldous-funnet

Gjennom togstasjonen i 250 km/t

Vil la godstog kjøre på lyntogsporene

Svenskene stanser norsk lyntogplan til Europa

Flertall sier ja til lyntog om prisen er lik

Staten vil trumfe gjennom lyntogtrasé

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå