ELBIL

Klart for masseutleveringer: Tesla Model Y kan bli den meste registrerte elbilen i august

... selv om det ikke er registrert én eneste kinesisk Model Y ennå.

Tesla Model Y utleveres snart i Norge. Bildet er fra Mandal, der den første bruktimporterte Model Y befinner seg.
Tesla Model Y utleveres snart i Norge. Bildet er fra Mandal, der den første bruktimporterte Model Y befinner seg. Foto: Mathias Klingenberg
18. aug. 2021 - 19:00

I disse dager får nordmenn som har bestilt Tesla Model Y melding om å booke tid for utlevering av bil. 

Selv om det i skrivende stund ikke er registrert én eneste Shanghai-produsert Model Y i Norge, kan den fortsatt rekke å bli den mest utleverte bilen i august. 

For det ventes et stort antall biler til norske havner før måneden er omme.

De første Model Y-ene er ventet til Oslo-området allerede denne uka, med utlevering tidlig neste uke. 

Tesla Norge har booket Norges Varemesse i Lillestrøm i lengre perioder i august og september for å kunne levere ut flest mulig biler på kortest mulig tid – slik de gjorde da Model 3 kom til landet i mars 2019. 

Alle i Oslo og omegn får beskjed om å hente bilen i Lillestrøm. 

I tillegg får både Stavanger, Trondheim, Bergen, Bodø og Tromsø båtlast med Model Y før måneden er omme, etter hva Teknisk Ukeblad forstår. Utleveringene vil starte nesten umiddelbart etter bilene ankommer.

Kan bli mest registrert

Ifølge elbilstatistikk.no er Volkswagen ID.4 i skrivende stund med mest registrerte elbilen i Norge, med 350 registreringer. 

Det er ikke utenkelig at Tesla tar igjen dette forspranget: 26. mars 2019 leverte Tesla Norge ut 583 biler – 553 av dem var Model 3. Da tok de i bruk Norges Varemesse som utleveringssted.

På grunn av korona vil det være større avstand mellom bilene i Lillestrøm enn det var i 2019, så det vil være noe mindre kapasitet nå. Samtidig praktiserer nå Tesla Norge berøringsfri utlevering, som betyr at det i større grad er selvbetjening og mindre behov for personell. Det kan bidra til at utleveringene går kjappere.

Tesla Norge har ingen kommentar til saken. 

Vi fikk kjøre en amerikansk-importert Model Y tidligere i sommer. Les om vårt inntrykk her.

Vi skal i nær fremtid teste Tesla Model Y. Hva lurer du på? Er det noe spesifikt du ønsker at vi skriver om? Send en epost til journalistene Marius eller Mathias

Stig Tjøtta illustrerer hvordan ekstruderte profiler vil bli lagt rundt batteriet for å beskytte det mot kollsionsskader.
Les også

Gammelt grep kutter antall bildeler drastisk: – En no-brainer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.