Kamp om kinesisk elbilteknologi

Kamp om kinesisk elbilteknologi
VW viste fram konseptversjonen av en ladbar Golf-hybrid for et knapt år siden. Nå ligger det an til at tyskerne skal få kinesisk batterihjelp.

Tidligere denne uka varslet Volkswagen at de har inngått en samarbeidsavtale med den kinesiske batteri- og bilprodusenten BYD.

Og flere tilsvarende avtaler kan være rett rundt hjørnet:

Ifølge Auto Observer jobber den europeiske delen av Ford og en annen europeisk bilprodusent med å inngå tilsvarende samarbeid med kineserne som er langt framme i batteriutviklingen.

Bød inn BYD

Avtalen mellom VW og BYD handler om teknologisk utvikling av ladbare biler med litium-ionbatterier.

BYD har alt vært på besøk i testsenteret Isenbüttel like utenfor VWs hovedkvarter i Wolfsburg og tatt en titt på tyskernes elbilprototyp og på Golf-hybriden, Twin Drive, som ble vist fram første gang i fjor.

Da riktignok med Sanyo-batterier i bagasjerommet: VW tar opp hybridkampen

– Elbiler blir viktigere

– Elbiler og hybrider vil selvsagt spille en stadig viktigere rolle. På det kinesiske markedet spesielt vil en potensiell partner som BYD kunne bidra til raskere utvikling, sier dr. Ulrich Hackenberg i VWs utviklingsavdeling i pressemeldingen .

Det er nye takter fra Volkswagen-konsernet som hittil har vært blant dem som har uttrykt mest skepsis til visjonene om hurtig elektrifisering av veitransporten.

Men også nå understreker VW at de akter å fortsatt satse for fullt på sin BlueMotion-teknologi, det vil si effektive forbrenningsmotorer.

Har lansert plug-in

BYD er et akronym for det mer velklingende navnet Build Your Dreams.

BYD F3DM er den eneste ladbare hybridbilen som er satt i produksjon, om enn i liten skala så langt.

Selskapet produserte utelukkende batterier fram til for seks år siden. Da kjøpte BYD en bilfabrikk og har siden både satt i produksjon den ladbare hybriden (plug-in-hybrid) F3 DM, som i disse dager kjøres i noen testprosjekter i Kina, og vist fram elbilen E6.

Les også: Elbil kan kjøre 40 mil

Drømmebilen er her

Les mer om: