KARRIERE

Vil du bli Lego-ingeniør?

Nå har du sjansen.

Mona StrandeMona StrandeJournalist
23. aug. 2012 - 18:23

Lego er populært som aldri før. Så mange barn rundt om i verden leker med de tradisjonsrike klossene, at konsernet nå skal ansette 100 nye ingeniører og spesialister på én gang.

Les også: Reparerte romstasjon med Lego

Mye utvikling

– Vi lyser ut disse stillingene fordi vi er nødt til å øke produksjonskapasiteten vår. Det gjelder noe produktutvikling, men mest av alt en større utvidelse av kapasiteten ved form- og plaststøperiet vårt, sier HR Senior Manager Lars Halsboe ved Legos engineering & quality-avdeling til Teknisk Ukeblad.

Lego trenger verktøymakere med ingeniørbakgrunn til å lage de ulike formene legoklossene støpes i. De trenger også maskiningeniører og eksperter på støpeteknologi og sprøytestøping, kjemikere med polymer- og fargeekspertise, eksperter i måleteknikk, programvareutviklere og dataingeniører med CAE-ekspertise.

Prosjektledere som skal styre prosessene i de ulike leddene av produksjonen er det også behov for.

Les også: Arkitekten Adam er proff Lego-bygger

Internasjonalt miljø

De fleste av de utlyste stillingene er ved hovedkontoret i Billund på Jylland, og Halsboe håper også norske ingeniører og spesialister vil vurdere å søke på stillingene hos leketøysgiganten:

– Man skal ikke la seg skremme av at vi er et dansk selskap. Vi arbeider globalt, og har et internasjonalt miljø med veldig god arbeidskultur og mange utviklingsmuligheter. Lego er et spennende selskap som fortsatt er i vekst, sier han.

I Billund har Lego ansatte fra 20 forskjellige nasjonaliteter, og han ser ingen grunn til at ikke flere av disse skulle bli norske i fremtiden.

Les også:

Bygget OL-parken i Lego

Morgendagens robotdesignere  

Ja til nyutdannede

– Vi ønsker alt fra nyutdannede til svært erfarne, og det er ledige jobber både innen produksjon og utvikling i vår ingeniøravdeling, så her bør det være litt å velge blant for alle, sier Halsboe.

Han sier de skal bygge opp helt nye team med ansatte, og derfor ønsker variasjon i alder og bakgrunn.

De fleste utlyste stillingene er i Billund, mens et fåtall er ved fabrikkene i Ungarn, Tsjekkia og Mexico. Mellom 3 og 4000 av Legos 10.000 ansatte globalt jobber i Billund.

Vil du bli en av dem kan du søke her.

Lego Billund plaststøperi og formfabrikk
BLIR STØRRE: Form- og plaststøperiet hos Lego i Billund trenger økt kapasitet. Lego
 

Fikk du med deg disse sakene?

Aker Solutions ansetter 1300 ingeniører

Her er Norges beste studentbedrifter

Ingeniørstudentene må bruke utstyr fra 60-tallet

– Ikke alle kan bli astronauter

Skal lede ingeniørprogram på Discovery Channel  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.