INDUSTRI

Tre omkommet etter ulykke med Super Puma

En fortsatt savnet.

CHC meldte om den tragiske ulykken på sin hjemmeside.
CHC meldte om den tragiske ulykken på sin hjemmeside. Bilde: Screenshot
24. aug. 2013 - 09:15

Tre personer er funnet døde og en er fortsatt savnet etter at et helikopter med oljearbeidere måtte lande i sjøen ved Shetland fredag kveld. 15 ble reddet i land.

Dermed kan det totale antallet omkomne etter ulykken være fire, melder den britiske kringkastingen BBC lørdag morgen. BBC viser til opplysninger fra skotsk politi.

Den tvungne landingen i sjøen skjedde noen kilometer vest for Sumburgh flyplass ved 19.20-tiden britisk tid. Helikopteret hadde to besetningsmedlemmer og 16 passasjerer om bord, og det ble brukket i flere deler da det traff vannet.

Tre helikoptre fra kystvakten og ferjer i området ble dirigert til stedet.

De dødes nasjonalitet er ikke kjent, men ingen nordmenn var involvert i ulykken, etter det Statoil hadde oversikt over fredag kveld.

– Til nå har vi ikke fått noe varsel om at noen av våre ansatte har vært om bord, sier pressevakt Kjetil Visnes i Statoil.

På båre

De 15 som er reddet, ble fraktet til Lerwick på Shetland av kystvakten. En person ble sett mens han ble fraktet på båre da et helikopter ankom med ni personer som var reddet i land fra ulykken.

Helikopteret er av typen Super Puma L2 og tilhører det canadiske selskapet CHC. Selskapet opererer på plattformene i Nordsjøen og eier det norske selskapet CHC Helikopter Service, med base på Sola.

Les også: – 50 prosent sannsynlighet for dødsulykke i år

Regnet som sikker

Kommunikasjonsrådgiver Svein Thompson i CHC sier til Stavanger Aftenblad at firmaet har planlagt første flygning med denne helikoptertypen søndag. Selskapet har fem slike helikoptre, og Thompson sier de regnes som veldig sikre.

– Vi må få litt bedre tid til å finne ut hvorfor dette helikopteret havnet i sjøen, før vi kan si noe mer, sier han.

– De har gått utrolig mange driftstimer for oss.

Andre ulykker

Selskapet hadde i fjor to ulykker med en annen helikoptermodell, Super Puma EC 225. Til sammen et trettitalls personer var om bord, men ingen omkom.

Denne modellen er nettopp tatt i bruk igjen etter å ha vært undersøkt etter ulykkene, ifølge avisa The Scotsman.

I april 2009 omkom 16 mennesker da et Super Puma-helikopter styrtet i sjøen på britisk side av Nordsjøen mens det var på vei tilbake fra en plattform.

Les også:

11 av 12 helikopterulykker i Nordsjøen skjedde i britisk sektor  

Super Puma kan fly i Nordsjøen igjen

Denne sprekken setter Super Puma på bakken

Gransker norske Super Puma-helikoptre  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.