OLJE OG GASS

Subsea-klynge etablerer seg i Florø

NCE Subsea strekker seg over fylkesgrensen og etablerer seg i Florø.
NCE Subsea strekker seg over fylkesgrensen og etablerer seg i Florø. Bilde: FMC Technologies
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
27. mars 2014 - 14:04

Klyngeorganisasjonen Norwegian Centre of Expertise Subsea (NCE Subsea) etablerer seg i Florø. Etableringen skjer ved at Sogn og Fjordane Fylkeskommune og Flora kommune har gitt penger til den første NCE Subsea-huben utenfor Hordaland.

Midlene er i første omgang tildelt for tre år, skriver NCE Subsea i en melding.

Fornøyd ordfører

– Involvering og engasjement fra bedrifter i regionen er en forutsetning for oppstart i Florø. I mars inngikk Hellenes Holding AS partnerskap med NCE Subsea, som første bedrift i Sogn og Fjordane. NCE Subsea er også i god dialog med andre aktører i regionen om partnerskap, heter det i pressemeldingen.

Flora-ordfører Bengt Solheim-Olsen sier til Teknisk Ukeblad at denne satsningen er svært viktig for dem og at det er en god dag for kommunen.

– Dette betyr mye for oss. Det betyr at petroleumsmiljøet i Florø har en unik mulighet til å jobbe tettere mot nettverket NCE ellers har bygget opp. Dette er viktig både for kommunen og regionen vår og er svært gledelig, sier Solheim-Olsen i en kommentar.

Han opplyser at kommunen i denne sammenheng bidrar med 250.000 kroner hvert år i tre år fremover.

Les også: Her er 26 av de viktigste teknologiene fra oljebransjen

Skal være pådriver

NCE Subseas representant i Florø er Trond Strømgren, som er ansatt i Maritim Forening og skal jobbe for NCE Subsea i en 50 prosent stilling. Trond Strømgren startet sitt arbeid for NCE Subsea i mars i år, ifølge NCE.

NCE Subsea er et industridrevet initiativ «for styrking og internasjonalisering av næringsliv, forsking og utdanning». Formålet med NCE Subsea er ifølge klyngen selv å forsterke innovasjonsaktivitet, høyne internasjonalt engasjement og øke kapasitet, konkurransekraft og verdiskaping hos de ulike aktørene i klyngen, og i klyngen som helhet.

– NCE Subsea skal være en pådriver for samhandling, innovasjon og globalisering for klyngens partnere og medlemmer for å øke aktørenes konkurransekraft og verdiskaping, sier Strømgren.

Les også: Kongsberg-AUV på leting etter MH370

– Globalt kunnskapsnav

Alle organisasjoner etablert i Norge som leverer produkter eller tjenester i eller til subseaindustrien, eller som har til intensjon å gjøre det, kan være medlem i NCE Subsea.

– Ambisjonen vår er å bli en samlende organisasjon for subseamiljøene i Norge, og at subseanæringen i Norge skal oppfattes som et globalt kunnskapsnav. I disse planene ligger etablering av NCE Subsea-avdelinger langs hele kysten, og etableringen i Florø er den første av disse, skriver klyngen i pressemeldingen.

Les også:

Ansatte kuttes og nyansatte droppes i subseabransjen

Nå blir «tjukkaser» nektet å fly offshore  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.