KARRIERE

Dette er den nye konsernsjefen i Siemens Norge

Fra 1. august.

Hopper etter Dyb: Anne Marit Panengstuen blir konsernsjef i Siemens i Norge etter Per Otto Dyb. Han trer av 1. august etter 10 år som konsernsjef.
Hopper etter Dyb: Anne Marit Panengstuen blir konsernsjef i Siemens i Norge etter Per Otto Dyb. Han trer av 1. august etter 10 år som konsernsjef. Bilde: SiemensRoald, Berit
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
4. juni 2014 - 15:43

Per Otto Dyb gir seg etter 10 år som toppsjef for det  tyske konsernets aktivitetrer i Norge.

Panengstuen blir den tredje kvinnen i en topplederrolle i konsernet med 360,000 ansatte i 190 land.

Anne Marit Panengstuen (51) kommer fra stillingen som leder for Industri, den største sektoren til Siemens i Norge.

Siemens har ca. 2000 ansatte i Norge og omsatte i fjor for ca. 6 milliarder kroner.

Les også: Anita Krohn Traaseth går til Innovasjon Norge

Teknisk bakgrunnn

Hun er utdannet ingeniør og har jobbet seg opp i selskapet gjennom en rekke ulike roller og ansvarsområder.

I tillegg ble Anne Marit utnevnt som første kvinnelige president i Norsk-Tysk Handelskammer i juni i fjor.

– Siemens er et av de mest spennende selskapene å være leder for, og jeg går inn i den nye jobben med stor entusiasme. Vi jobber hver eneste dag med å løse noen av de største utfordringene i Norge som å øke produktiviteten i næringslivet, styrke transportinfrastrukturen, elektrifisere landet og skape et smartere helsevesen. Kunnskapen  og teknologien som denne organisasjonen besitter gjør at Norge kan møte disse utfordringene på en bærekraftig måte, sier Anne Marit Panengstuen i en pressemelding.

Les også: Ble kastet inn i lederrollen, økte omsetningen med 100 millioner

Utviklingsreise

Per Otto Dyb får ros for sin lederrolle i Siemens siden 2004. Under hans ledelse har selskapet utviklet og endret seg på flere områder. Blant annet er porteføljen endret mot bærekraftig teknologi som bidrar til å redusere CO2-utslipp, skriver selskapet i en pressemelding.

– Å være leder for dette selskapet har vært en fantastisk reise. Da jeg startet for ti år siden var telekommunikasjon og mobil dominerende deler av selskapet, mens vi i dag jobber vi med fornybar og energieffektiv teknologi som bidrar til smartere bruk av ressurser. Jeg følte at tiden nå var moden til å overlate ansvaret til andre, sier Dyb.

Les også: Fem tips til deg som vil bli sjef

Godt ettermæle

Styreleder Ulf Troedsson sier at Dyb har ledet Siemens på en glimrende måte.

– Per Otto Dyb tok over ledelsen i tid der selskapet faset ut PC-virksomhet og mobilteknologi. I dag fremstår selskapet mer solid enn noensinne og er ledende innen bærekraftige løsninger. Den jobben står det stor respekt av, og det skal han ha all honnør for, sier Troedsson.

Les også: Siemens skal levere sentralnett-utstyr for opp mot en halv milliard

Ser muligheter

En viktig oppgave for Panengstuen fremover er å styrke selskapets posisjon innen bærekraft ytterligere, samt strømlinjeforme organisasjonen i tråd med de internasjonale planene i Vision 2020.

– Den nye organiseringen skal bidra til å styrke vår posisjon innen elektrifisering, automatisering og digitalisering. I disse aksene har vi et solid fotfeste i Norge, og vi er allerede godt i gang ved å fortelle vår historie om hvordan vi i Siemens bidrar til å skape en ny elektrisk fremtid, sier Panengstuen.

Les også:

Savner du også Siemens?

Disse teknologtopplederne tjener mest  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.