ELBIL

Hvor lenge er det til du kan få din egen selvkjørende bil?

Bilene blir mer avanserte, men er fortsatt langt unna å kunne gjøre jobben på egen hånd.

SE HELE EPISODEN: Marius Valle og Olav Madland snakker om selvkjørende biler.
Marius ValleMarius ValleJournalist
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
16. feb. 2021 - 19:00

Når kan du egentlig sette deg i baksetet på en førerløs bil og kjøres helt hjem? Kommer det i det hele tatt til å skje? 

Bilene får stadig mer avanserte førerstøttesystemer, som kan se ut til å være steg på veien mot biler som en gang kjører helt på egen hånd. De fleste bilprodusenter jobber med dette, men Tesla er antakelig den som tar det lengst.

Nylig begynte de offentlig betatesting av programvare som skal kunne gjøre at bilene kjører selv. Spørsmålet er hvor lurt det er. Ikke bare for Teslas omdømme, men for teknologien som helhet.

I denne podkasten har vi snakket med Olav Madland, leder for Applied Autonomy, om utfordringene med dagens teknologi, og hvordan fremtiden ser ut.

Elbil - Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Selv om det finnes mange tekniske løsninger, må lekkasjesøker Tony Sturle Karlsen av og til gripe til en grunnleggende metode: En stang som plasseres på vannledningen for å lytte etter lekkasjer.
Les også

Tar i bruk gammel teknologi: 32 prosent av drikkevannet forsvinner i lekkasjer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.