OFFSHORE

HMS i olje-sentrum

Stavanger ONS:Pressemeldinger, informasjonsmøter, utstillingsplakater og informasjonsmateriell har enten HMS (helse, miljø, sikkerhet) eller HSE (health, security, environment) smurt ut over.

"Det kan bli litt vel mye", sier en utstiller som ikke vil ut med navnet. Her gjelder det å passe sin munn, ellers kan det sverte din bedrift og virksomhet.Statoil er på banen sammen med Shell med pressemelding og presentasjon om at HMS-opplysninger skal inn i et norsk-dansk prekvalifiseringssamarbeid. Det norske veritas (DNV) opplyser at det skal bistå det angolanske oljeselskapet Sonangol med et HMS-ledelsessystem.

Mindre aktører har små og store nyvinninger innen alt fra personlig verneutstyr, programvare, ventiler eller prosedyrer.

Statoil og Shell opplyser at Achilles Felles Kvalifikasjonsordning - et samarbeid for å forenkle og standardisere prekvalifiseringsprosessen av leverandører - heretter også skal omfatte HMS-informasjon i tråd med Norsok-standarden S-006.

Prosjektleder Hans Jørgen Grundt i Statoil sier at dette initiativet vil bidra til økt fokus på HMS i bransjen og forenkle deler av anskaffelsesprosessen.

Implementering av HMS-standarder skjer i okotber i år.

DNVs kontrakt med Sonangol, som går ut på å utarbeide og implementere et HMS-system for oljeselskapet, er allerede kommet godt i gang. De viktigste elementene er opplæring av personell og innarbeide holdninger som fokuserer sikkerhet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.