KRAFT

Her vil de bygge Europas største solkraftverk

I en av verdens mest solrike regioner.

Private aktører har sendt søknad om å få bygge et solkraftanlegg på hele 200 MW i Algarve-regionen. Nylig åpnet dette konsenterte solkraftanlegget (1,29 MW) i Alcoutim-området, hvor gigantanlegget også skal ligge.
Private aktører har sendt søknad om å få bygge et solkraftanlegg på hele 200 MW i Algarve-regionen. Nylig åpnet dette konsenterte solkraftanlegget (1,29 MW) i Alcoutim-området, hvor gigantanlegget også skal ligge. Bilde: Enovos
19. nov. 2014 - 13:54

Algarve-regionen i Portugal, et av de mest solrike områdene i Europa, kan bli adresse for Europas største solkraftverk.

Søknad

Det portugisiske miljøbyrået (APA) har mottatt en lisenssøknad om å få bygge et 200 MW stort solkraftverk i Alcoutim-området i regionen, rundt 300 kilometer sør for hovedstaden Lisboa.

Anlegget skal ligge i nærheten av Vale do Guadiana nasjonalpark, bestå av tusenvis av paneler med fotovoltaiske solceller over et område på hele 800 hektar, melder portugisiske medier.

Prislappen skal kommme på nærmere to milliarder kroner.

Les også: Bygger verdens største flytende solkraftverk

Inne på 10 på topp

Etter at kraftverket står ferdig vil det være fire ganger så stort som Portugals hittil største solkraftverk i Amareleja (46 MW), og gi portugiserne et stort tilskudd til landets installerte solkraftkapasitet, som i dag er på totalt 346 MW.

Litt under halvparten av denne kapasiteten stammer fra småskalaanlegg.

Det nye gigantanlegget vil også bli 40 MW større enn Europas så langt største solkraftverk i østlige Tyskland,  Solarpark Meuro (166 MW), melder The Portugal News.

I tillegg kan Alcoutim-kraftverket føye seg på listen over verdens ti største solkraftverk, som i dag befinner seg i USA, Kina og India.

Les også: Verdens største solvarme-kraftverk griller fugler i luften

Ikke offentlig

Flere detaljer rundt anlegget er foreløpig ikke offentliggjort, selv ikke navnene på prosjekteierne.

Ifølge den lokale finansavisen Journal de Negocios, som først brakte nyheten, skal det være private investorer som står bak søknaden.

Algarve Daily News mener imidlertid å vite at en av partnerne er det franske selskapet Soitec, som eier en rekke solkraftanlegg i Portugal.

Nylig åpnet Soitec et mindre solkraftanlegg på drøye 1 MW i samme område, basert på konsentrert solkraft (CPV).

Les også:

Slik skal potetbonden Jochen sikre alderdommen med solkraft

Silisiumbaserte solceller har aldri hatt høyere virkningsgrad

Vegvesenet vil bruke solenergi fra svart asfalt  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.