T2

Hakesleppet

BRETT: Slik ser det ut, Samsungs nye nettbrett på 7,7 tommer.
BRETT: Slik ser det ut, Samsungs nye nettbrett på 7,7 tommer. Bilde: Samsung
1. sep. 2011 - 14:12

Berlin: Dette er rett og slett noe at det mest imponerende vi har sett på lenge. 7,7 tommer, Super AMOLED pluss skjerm på 1280 ganger 800 punkter, syltynt og fjærlett.

325 gram er under halvparten av de store brettene og skjermen er dobbelt så god. Minst.

Rask – og i stereo

Og som ikke dette var mer enn nok så har Samsung klemt inn et batteri på hele 5100 mAh.

Det hele drives av en 1,5 GHs tokjerneprosessor som gjør junior vesentlig raskere enn nye Tab 10.1, som heller ikke er noen sinke.

Men det er mer! Brettet kan spille stereo med to høyttalere montert på den ene kortsiden. Skal vi kikke på noe må det være denne plasseringen, for skjermen og bredformatet gjør dette til en fantastisk lommekino og da vil man jo ha lyden der den skal være. På den annen siden vil de fleste bruke headsettet til slikt.

microSD og LTE

Men det er faktisk en høyttaler til også: I toppen av fronten. Det er fordi det vil bli mulig å bruke denne som telefon også. Android 3.2, som Tab 7.7 er utstyrt med, har støtte for det. Hvem som vil trykke en slik plate opp til hodet er en annen sak, men samtaler via høyttaleren eller via headset er jo ikke dumt når man først har muligheten.

En annen godbit er at det nye operativsystemet har støtte for minnekort. En deilig liten port som det står microSD på. Det betyr opptil 32 GB ekstra i tillegg til de innebygde 16 GB.

På plass er også kameraer: Et på 3,2 MP bak, og et på 2 MP foran. Det burde borge for ypperlige videosamtaler. Med så mye datakraft burde det være mulig å ta opp video i Full HD, men slik er det ikke. 720 P er maks på opptak, selv om det er mulig å spille av 1080p.

Den har selvfølgelig støtte for alle de siste nettverksoppgraderingene, men det vil også komme en utgave med LTE. Det burde være raskt nok for de med slike abonnementer.

Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note. FOTO: Samsung Samsung

Hakeslepp II

Om ikke det nye 7,7 tommers nettbrettet var nok, drysser Samsung også på med en ny telefon.

Eller de kaller det ikke en telefon. Dette er en helt ny kategori, sier de. Noe imellom et nettbrett og en smarttelefon.

Telefon, brett og blokk

For i tillegg til å ha alt det telefoner og nettbrett har, så kan man skrive på det med en penn. Dette er altså en elektronisk blokk også. Og derfor kaller Samsung denne for Galaxy Note.

Og som man skjønner er dette en enorm telefon eller et lite nettbrett, men regn med å se folk med den 5,3 tommer store skjermen på øret når det kommer på markedet. Ikke noen forsiktig økning fra dagens 4,3.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Her får vi en hel tomme til uten noen dikkedarer.

8 MP kamera

Skjermen i nykommeren er selvfølgelig Super AMOLED pluss skjerm, og her har de også klemt inn 1280 ganger 800 punkter. Det betyr en svært høy oppløsning.

Hele stasen er 9,65 mm og bærer på et batteri på hel 2500 mAh. Note har 8 MP kamera bak og 2 MP foran. Den har 16 eller 32 MB og kan utvides med microSD. Det vil også komme utgaver med NFC.

Les mer fra IFA:

Samsung slår videre på stortromma

Nye tjenester fra TomTom

Premiumlinser fra Panasonic

Sonys tablet kommer i år

London-OL skal sendes i 3D

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.