IT

– Hadde aldri fått til dette uten ingeniørene mine

Teknisk Ukeblad kåret Årets teknologileder.

Svenn-Tore Larsen og Nordic Semiconductor har gjort stort suksess i markedet for trådløs kommunikasjon, og særlig bluetooth-teknologi.
Svenn-Tore Larsen og Nordic Semiconductor har gjort stort suksess i markedet for trådløs kommunikasjon, og særlig bluetooth-teknologi. Bilde: Maria Amelie
7. feb. 2014 - 08:39

Svenn-Tore Larsen ble kåret til årets teknologileder torsdag kveld. Det skjedde under Teknisk Ukeblads prisutdeling i speilsalen på Grand Hotel i Oslo.

Larsen er konsernsjef i Nordic Semiconductor, og opprinnelig elektronikkingeniør fra Storbritannia. Selskapet har gjort stor suksess i markedet for trådløs kommunikasjon, og særlig bluetooth-teknologi.

Det leverer blant annet brikker til trådløst tastatur og mus, og har Microsoft og Logitech på kundelisten.

Les også: Sjokkert og glad vinner av Teknologibragden

Legger lista høyt

Etter å ha mottatt prisen var Larsen opptatt av å anerkjenne alle som jobber i Nordic Semiconductor.

– Det er en anerkjennelse av miljøet i Nordic mer enn meg. Jeg hadde aldri fått til dette uten ingeniørene mine. Vi må sloss mot konkurrentene våre hver eneste dag, og for å lykkes må du ha flere med, sa Larsen til Teknisk Ukeblad.

Litt motvillig forteller Larsen hvorfor han tror han har gjort det så bra som leder.

– Jeg tror på det jeg driver med, og da kan man oppnå mer enn man hadde tenkt seg var mulig. Jeg legger lista høyt.

Etablert i 1983

Nordic Semiconductor ble etablert i Trondheim i 1983, og het den gangen Nordic VLSI.

– Årets teknologileder har ledet en tradisjonsrik bedrift gjennom mange år – og har bygget sten på sten for å ta markedet for lavenergi radio, sa administrerende direktør i Teknisk Ukeblad, Jan M. Moberg under utdelingen.

Sammen med Texas Instruments, som også utvikler Bluetooth Smart i Norge, har de to selskapene langt over halvparten av verdensmarkedet.

Les også:  

Internet of things

– Under hans ledelse ble de tidlig klar over hvordan markedet for bluetooth low energy, kalt bluetooth smart, ville utvikle seg – og satset på å bli en stor aktør på dette området. Det har de klart, sa Moberg.

Moberg trakk frem at Larsen ledelse har gitt Norge et viktig utgangspunkt for å posisjonere seg innen teknologi alle snakker om: "Internet of Things."

– Milliarder av sensorer montert over alt – fra treningsarmbånd og klokker til biler og hus skal kommunisere med moderskipene i form av mobiler og nettbrett. Markedet vokser allerede voldsomt – og skal vi tro analytikerne vil det fortsette å gjøre det i svært mange år fremover.

Larsen sa i kveldens takketale at det var få som forstod seg på den satsingen.

– Det er nå åtte år siden vi satset på dette. Den gangen trodde folk vi var gale. Nå vet alle hva "Internet of things" er.

Les også:

De fikk Ingeniørbragden i 2011. Siden er ordreboka femdoblet

Tidligere prisvinnere

Nordmenn i front på ny bluetooth-teknologi

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.