RYFAST

Fremdeles tekniske problemer: Ryfast taper 27 millioner kroner i måneden

Håper å få til utstyrstest denne uken.

Det er fremdeles ikke satt noen dato for når man kan begynne å kreve inn bompenger i de to Ryfast-tunnelene.
Det er fremdeles ikke satt noen dato for når man kan begynne å kreve inn bompenger i de to Ryfast-tunnelene. Illustrasjon: Statens vegvesen
22. juli 2020 - 09:11

De tekniske utstyrsproblemene forsinker fremdeles bompengeinnkrevingen på Ryfast-sambandet. Det er flere måneder siden innkrevingen skulle vært i gang på de to tunnelene som åpnet i desember i fjor og i mars i år, og prosjektet taper nå anslagsvis 27 millioner kroner i måneden, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet Tecsidel er den spanske leverandøren av teknisk utstyr til bompengesystemet i Ryfast-prosjektet i Rogaland. Selskapet testet utstyret allerede i slutten av 2019, men det ble da oppdaget feil. Statens vegvesen krevde at dette skulle bli fikset før mars i år, men koronakrisen skapte ytterligere forsinkelser.

Dermed har folk kjørt gratis gjennom de to undersjøiske Ryfast-tunnelene.

Det var ventet at Tecsidels montører skulle ankomme Norge 15. juli, men da kom beskjeden om at de tekniske problemene enda ikke var løst.

Bilde fra 1988 da Væretunnelen på E6 ble åpnet. Nå er den moden for utbedringer.
Les også

Vegvesenet må gjøre jobben etter Nye Veier-forsinkelse

Testes denne uken

– Statens vegvesen beklager sterkt at innkreving av bompenger i Ryfast ikke er startet opp som planlagt, sier fungerende avdelingsdirektør John Mikalsen i Statens vegvesen til avisen.

– Leverandøren har planlagt å komme til Stavanger og teste programvare og teknisk løsning i Ryfast denne uken, sier Mikalsen.

Sammen med bompengeselskapet Ferde planlegger Statens vegvesen å gjennomføre en test av systemet i begynnelsen av august, opplyser Mikalsen videre. Men noen konkret dato for når bompengeinnkrevingen vil starte er fremdeles ikke satt.

Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på i august 2022. Flere lignende trebruer ble stengt etter hendelsen.
Les også

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.