KNM Helge Ingstad - ulykkesrapporten

Fregatt-verftet avviser anklager om konstruksjonsfeil

Mener Havarikommisjonens etterforskning er «svært foreløpig».

Det spanske verftet som har bygget KNM Helge Ingstad og de fire søster-fregattene i Nansen-klassen, mener skipene oppfyller alle krav.
Det spanske verftet som har bygget KNM Helge Ingstad og de fire søster-fregattene i Nansen-klassen, mener skipene oppfyller alle krav. (Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix)

Mener Havarikommisjonens etterforskning er «svært foreløpig».

Statens havarikommisjon antyder at alle de norske fregattene kan ha samme feil som Helge Ingstad. Det avviser det spanske verftet overfor VG.

Havarikommisjonen opplyste i en foreløpig rapport torsdag at en kritisk feil i konstruksjonen av KNM Helge Ingstad førte til at vannet fosset inn i rom etter rom i båten etter kollisjonen med tankskipet MS Sola. De antar feilen også finnes i de fire andre søster-fregattene.

Kommunikasjonsrådgiver Esther Benito i det spanske verftet Navantia, som har bygd fregattene, avviser anklagene overfor VG.

– Fregattenes utforming oppfyller alle krav til denne typen skip, skriver Benito i en epost, hvor hun understreker at Havarikommisjonens etterforskning er «svært foreløpige».

Hun sier videre ifølge avisen at verftet har tilbudt sin assistanse for å kaste lys over ulykken, men at de foreløpig ikke har fått noen offisiell henvendelse fra norske myndigheter.

Kommentarer (14)

Kommentarer (14)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå