FORSVAR

Forsvaret: – Ingen feil på norske F-35-fly

Har hatt omfattende inspeksjon.

Fire F-35B Lightning II fra Marine Fighter Attack Squadron 211, 13th Marine Expeditionary Unit (MEU) på et oppdrag i Stillehavet tidligere i år.
Fire F-35B Lightning II fra Marine Fighter Attack Squadron 211, 13th Marine Expeditionary Unit (MEU) på et oppdrag i Stillehavet tidligere i år. Foto: Cpl. Francisco Diaz
11. okt. 2018 - 16:49
Norske F-35-fly ble satt på bakken etter en krasj i USA for to uker siden, men flyforbudet er opphevet.
 
Det melder NTB, som først meldte at Forsvaret setter alle de norske F-35 kampflyene på bakken.
 

USA og dets internasjonale samarbeidspartnere har midlertidig suspendert alle F-35-flyene og setter i gang en omfattende inspeksjon av et drivstoffrør inne i motoren på hvert fly, meldte nyhetsbyrået AFP torsdag.

Den norske inspeksjonen er altså allerede gjennomført.

– Jeg kan bekrefte at Forsvarsmateriell, som står for dette, har gjort det samme, og flyforbudet for de norske flyene er opphevet etter at det ikke ble funnet noen feil under inspeksjonen, sier major Roar Vold, pressetalsmann i Forsvaret, til NTB.

Inspeksjonen ble gjennomført på bakgrunn av foreløpig data fra havarikommisjonens undersøkelser.

Første styrt

– Av sikkerhetsmessige årsaker fikk alle F-35-kampflyene flyforbud inntil de nødvendige inspeksjonene ble foretatt, sier Vold.

Det var 28. september at et F-35B-fly ble fullstendig ødelagt under trening i South Carolina i USA. Piloten skjøt seg ut, og kom uskadd fra hendelsen, og ble skrevet ut av sykehuset samme dag.

Dette er det første F-35-flyet som går tapt siden flytypen begynte å fly for snart tolv år siden, som tu.no skrev i forrige uke.

Flyet tilhørte Marine Fighter Attack Training Squadron 501 (VMFAT-501) under 2nd Marine Aircraft Wing.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.