PROSJEKTER

Første spadestikk for E16 Kvamskleiva

– Rørende. En gledens dag. En milepæl og en merkedag i Vang.

Bjørg Olimb og Tone Lajord fra Vang svingte spadene. Byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen, prosjektleder Jan Lima i Hæhre, ordfører i Vang, Vidar Eltun, og Arve Wangensteen i aksjonsgruppa fulgte med. I bakgrunnen er anleggsmaskinene klare til å starte.
Bjørg Olimb og Tone Lajord fra Vang svingte spadene. Byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen, prosjektleder Jan Lima i Hæhre, ordfører i Vang, Vidar Eltun, og Arve Wangensteen i aksjonsgruppa fulgte med. I bakgrunnen er anleggsmaskinene klare til å starte. Foto: Statens vegvesen
9. nov. 2020 - 16:43

Godordene stod i kø da Vegvesenet og Hæhre entreprenør markerte anleggsstart for E16 Kvamskleiva sammen med aksjonsgruppa for ny vei, skriver Vegvesenet i en nyhetsmelding.

Tett trafikk på E18 gjennom Oslo ved innkjøringen til Festningstunnelen før videreføringen under Bjørvika/Operatunnelen ble åpnet.
Les også

Vegvesenet: Venter påskekø på disse stedene

Ordføreren flagget

Ordfører Vidar Eltun svingte friskt med flagget i det milde novemberværet. Den tålmodige ordføreren fortalte om et arbeid gjennom flere ti år for å få den rasfarlige vegen inn i budsjettene.

– Arbeidet vil få store ringvirkninger for kommunen, dels de neste årene under anleggsarbeidet, og dels på lang sikt med en tryggere vei, sa Eltun.

Denne uka starter Hæhre Entreprenør anleggsmaskinene for å bygge anleggsvei inn til påhogget til tunnelen fra vestsiden. 20 mann og maskiner starter opp. På det meste vil det være 120 ansatte som jobber med å bygge rassikker og trafikksikker vei med god framkommelighet for trafikken lokalt i Valdres, og ikke minst gjennomgangstrafikken på E16.

LNG-terminal i Fos sur Mer i Frankrike. Her kommer store mengder gass fra blant annet Midtøsten.
Les også

EU spår fallende energipriser

Ferdig vinteren 2023

Veien skal stå ferdig til vinterferien i 2023. For å sikre god framdrift er Hæhre opptatt av å komme raskt i gang fra vest. På østsiden er det mer teknisk krevende, og her må anleggsområdet sikres forsvarlig mot ras. I tillegg skal det deponeres masse i fjorden.

– Vi har blitt tatt godt imot i bygda. Nå ser vi fram til å bygge vei, sa prosjektleder Jan Lima i Hæhre.

Edvin Rye er byggeleder i Statens vegvesen. Han bor på Fagernes, og la ikke skjul på at han synes det er ekstra moro å bygge vei i Valdres.

– Dette er et sterkt ønsket veiprosjekt. Det blir bra å få fjernet denne flaskehalsen på E16, sier Rye.

Anlegg Øst Entreprenør i gang med erosjonssikring av Ådalselva langs E16 nord for Hønefoss.
Les også

Sikrer E16-område: Håper å være ferdig før vårflommen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.