MOTOR

Fjerde JSF ferdig

TO FLY: Lockheed Martin har produsert to fly av denne typen f35B som kan lande og ta av vertikalt.
TO FLY: Lockheed Martin har produsert to fly av denne typen f35B som kan lande og ta av vertikalt. Bilde: Lockheed Martinn

JSF F35

F-35 Lightning II (JSF) er et supersonisk, multirolle stealthfly av 5. generasjon. Flyet er konstruert for å erstatte en rekke eksisterende fly, inklusive AV-8B Harrier, A-10, F-16, F/A-18 Hornet, United Kingdom Harrier GR.7 og Sea Harrier.

Drivstoffskapasitet 9 tonn

Rekkevidde 2000 kilometer (uten ekstra tanker)

Er en av kandidatetene for å erstatte det aldrende F16 flyet i 2015 - 2020.

Den amerikanske jagerflyprodusenten Lockheed Martin har fullført sitt fjerde jagerfly av typen F-35 Lightning II, eller Joint Strike Fighter (JSF).

Flyet er av typen short takeoff/vertical landing F-35B.

Flyfabrikanten har ytterligere tre JSF-fly under testing, seks er snart ferdig produsert og 14 på tidligere stadier av produksjonen.

Les også:
Bildeserie: Tidenes flyshow i nordTempoet øker

Dan Crowly som leder F35 programmet mener at fullføringen av det fjerde F-35, og den voksende køen av fly i produksjon, viser at tempoet i produksjonen er stigende. Han sier det vil ta kort tid før alle tre varianter av F-35 Lightning II er klare for test.Testes neste år

Det nye flyet vil nå gjennomgå omfattende bakketester før det skal på vingene i begynnelsen av 2009. Det første F-35B gjennomførte sin første flygning i juni, og har siden det fløyet ni ganger. Det første F-35A, med konvensjonell take-off og landing, har allerede fløyet 45 ganger.


JSF på norsk jord - på lastebil

Nye Gripen i lufta

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.