SAMFERDSEL

Feil i betongblandingen årsak til at deler av taket i Fløyfjellstunnelen raste ned

300-400 kilo stein raste ned i veibanen.

Feil i betongen i Fløyfjellstunnelen førte til stort ras torsdag formiddag.
Feil i betongen i Fløyfjellstunnelen førte til stort ras torsdag formiddag. Illustrasjon: SSB
4. okt. 2019 - 07:44

En feil under blanding av betongen førte til at 300–400 kilo raste ned fra taket i Fløyfjellstunnelen i Bergen torsdag formiddag. Ingen ble skadd.

Det var et par kvadratmeter av taket inne i tunnelen som løsnet og falt rett ned i veibanen. I 9.30-tiden fikk en bil motorstans etter å ha kjørt inn i løsmassene, men de to som satt bilen, kom uskadd fra det. 

Brøytebil med biogass.
Les også

Biogass-biler: «Dau i motoren, god å kjøre»

– Dette skal ikke skje, og vi tar hendelsen veldig alvorlig, sier Per Arne Blindheim i Statens vegvesen til Bergens Tidende.

Det ble utført arbeid inne i tunnelen natt til torsdag, og i forbindelse med dette arbeidet ble det påført sprøytebetong, og det var deler av dette som raste ned.

– Vi har konkludert med at det skyldes at et stoff til herdingsprosessen ikke ble tilsatt. Dette var en periodisk feil, som betyr at det var i det feltet der betongen ramlet ut at stoffet manglet, sier prosjektleder Helge Gilberg i Statens vegvesen til avisen.

– Vi har gjennomført møte med alle involverte parter. Vi har gått gjennom hva som var blitt gjort og hva vi kan gjøre for at det ikke skjer igjen, sier Gilberg.

Hele tunnelen ble stengt i nordgående retning, noe som forårsaket lange køer i byen. Tunnelløpet kunne åpne igjen i 11.30-tiden.

Ingen kom alvorlig til skade i avsporingen ved Arna stasjon.
Les også

– Som i sakte film ser jeg at toget sporer av

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.