KLIMA

Få nordmenn vil fly mindre for å redde miljøet

Det er lite aktuelt for flertallet av nordmenn å fly mindre for å bidra til et grønt skifte, ifølge en ny undersøkelse fra NHO.

Fly på vei inn for landing på vestre rullebane ved OSL.
Fly på vei inn for landing på vestre rullebane ved OSL. Foto: Paul Kleiven/NTB Scanpix
7. mai 2018 - 10:49

Tallene kommer fram i NHO Reiselivs årlige «grønne reisegallup» som gjennomføres av Kantar TNS.

Her svarer 17 prosent at de er villig til å redusere antall flyreiser for «å bidra til et grønt skifte i Norge».

Flest svarer at de er villig til å bli flinkere på kildesortering (46 prosent), å gå eller sykle mer (45 prosent) eller å kjøpe mer kortreist mat (40 prosent) for å skåne miljøet.

– Fly er ofte nødvendig for å komme seg fra A til B, og alle prognoser viser at vi kommer til å reise mer i fremtiden. Derfor må det tilrettelegges for tiltak som er enkle og realistisk å få til for folk flest, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Mer villig til å spise mindre storfe

Miljøtiltakene som er minst populære blant de spurte er å spise mindre storfekjøtt (32 prosent), bruke mer kollektivtransport (31 prosent) og å redusere antall flyreiser (17 prosent).

14 prosent svarer at de er villig til å redusere antall reiser til utlandet, mens kun 5 prosent er villig til å redusere antall reiser i Norge.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.