ELEKTRISK

Dyson bruker 2,5 milliarder på elbil-fabrikk. Produksjonen skal starte om to år

Støvsugerprodusenten bygger elbilfabrikk i Singapore.

Dyson lager en av verdens kraftigste elektriske støvsugermotorer. Det mener de vil gi dem et fortrinn når de nå seter i verk planene om å bygge elbiler.
Dyson lager en av verdens kraftigste elektriske støvsugermotorer. Det mener de vil gi dem et fortrinn når de nå seter i verk planene om å bygge elbiler. Foto: Odd Richard Valmot/montasje
23. okt. 2018 - 13:52

Dyson, et britisk selskap mest kjent for å lage innovative støvsugere, sier det har planer om å bygge elektriske biler i Singapore.

Bilfabrikken skal stå klar i 2020, og prosjektet er en del av en investering på 2,5 milliarder pund i ny teknologi globalt, skriver Dyson i en uttalelse.

De opplyser også at de har planer om å bygge testbaner for biler ved en tidligere flyplass tilhørende det britiske luftforsvaret.

Nær vekstmarkedene

– Vår eksisterende tilstedeværelse i Singapore, kombinert med landets betydelige ekspertise når det gjelder avansert produksjon, gjorde Singapore til en ledende kandidat. De kan også tilby tilgang til markeder med høy vekst, en omfattende verdikjede og en dyktig arbeidsstyrke, sier Dyson-sjef Jim Rowan.

Planen om å bygge elektriske biler ble offentliggjort av Dyson allerede i fjor. Da sa selskapets grunnlegger, brexit-tilhenger James Dyson, at bilene enten kunne bygges i Storbritannia eller Asia.

Etterspørselen etter elektriske biler er økende ettersom regjeringer verden over ruller ut planer for å gradvis fase ut biler som drives av fossilt brennstoff. Dyson trer imidlertid inn i et marked med sterk konkurranse fra etablerte aktører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.