BRUER

Dyrt og tidkrevende: Det blir ingen midlertidig bru på E16 i Kongsvinger

Det blir for komplisert, dyrt og tidkrevende å sette opp midlertidig bru for Norsenga bru på E16 i Kongsvinger. I stedet blir omkjøringsveien oppgradert med flere trafikksikkerhetstiltak.

Det er komplisert å sette opp midlertidig bru for Norsenga bru på E16 i Kongsvinger, blant annet fordi den går over jernbanen. I bakgrunnen skimter vi Norsenga tømmerterminal.
Det er komplisert å sette opp midlertidig bru for Norsenga bru på E16 i Kongsvinger, blant annet fordi den går over jernbanen. I bakgrunnen skimter vi Norsenga tømmerterminal. Foto: Jørn Jakobsen/Statens vegvesen
24. aug. 2022 - 15:58

– Det går mye trafikk over Norsenga bru til vanlig. Omkjøringsveien når brua er stengt er ikke optimal. Vi ønsket derfor i utgangspunktet å sette opp midlertidig bru for Norsenga bru. I dag har vi besluttet at det ikke blir noe av, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det blir for komplisert å etablere midlertidig bru for Norsenga, ifølge Vegvesenet. Den måtte vært mer enn 100 meter lang, noe som ville kreve bygging av nye, midlertidige fundamenter i hver ende og ett midt under brua. Siden jernbanen går under brua, ville det gjort jobben ekstra krevende, heter det i meldingen.

– Det ville tatt flere uker å få på plass en slik løsning, og det ville blitt svær dyrt. Etter en totalvurdering har vi kommet til at dette ikke vil være riktig bruk av verken ressurser, tid eller penger, sier Eiterjord.

– I stedet ønsker vi, i samarbeid med Innlandet fylkeskommune, å sette inn flere trafikksikkerhetstiltak langs fylkesveien mellom Kongsvinger og Elverum, som er omkjøringsvei mens Norsenga bru er stengt, sier Eiterjord i meldingen.

Omkjøringsveien han snakker om er fylkesvei 210, som går på vestsiden av Glomma. ÅDT for riksveien ved Norsenga bru er rundt 9000. 

Statens vegvesen jobber for fullt med å få ferdigstilt spesialinspeksjonen av Norsenga bru for å kunne ta en vurdering om gjenåpning så fort som mulig.

Norsenga bru på E16 i Kongsvinger er en av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt som følge av brukollapsen på Tretten forrige uke.

Forskalingen til overbygningen på den nye brua var på plass før jul i 2019. Rettssaken handlet særlig om tørrsteinsmuren ved brua.
Les også

Full seier for underentreprenør: Dømt til å punge ut da brubygging ble mer omfattende

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.