KARRIERE

Dette er toppstudentenes utstillingsvindu

100 spesielt utvalgte fikk vise seg frem for potensielle arbeidsgivere.

18. sep. 2012 - 13:57

Studenter og bedrifter er enige om at en mer intim møteplass er gull verdt.

På arrangementet NovaForum fikk studenter på vei ut i arbeid og bedrifter en arena til å bli bedre kjent gjennom en dag med foredrag, oppgaveløsing og nettverksøvelser. Temaet for dagen var karrierestart.

Bedriftene de fikk møte var Hydro, Orkla, Schibsted, Norges Bank, NetCom, Boston Consulting Group, Coca-Cola, Nordea, L’oreal, PA consulting og SEB.

Les også: Her er årets superstudier

Utvalgte toppstudenter

Det var ikke et tilfeldig utvalg av studenter som møtte opp på Felix Konferansesenter i Oslo mandag morgen.

Studentene hadde nemlig søkt i forveien, og måtte gjennom intervjuer før de fikk invitasjon. Dermed kunne arrangørene skilte med at det kun er toppstudenter som ble introdusert til bedriftene.

Sverre Haugen er leder for NovaAgentum i Norge, og forklarer at det er flere ting som utgjør en toppstudent i deres øyne:

– For at vi skal vurdere søknaden må personen minst ha B i snitt. Men det er like viktig for oss at personen har relevant erfaring og at han/hun fungerer i arbeidslivet og har gode relasjoner til omverdenen, forteller Haugen.

– Derfor ser vi også på om studenten har vært engasjert i studentforeningen sin, i tillegg til at vi kaller inn til intervjuer for å få et inntrykk av hvordan personen er.

Kommer du deg gjennom nåløyet blir du en av hundre som får lov til å delta på arrangementet. 

Les også:

Sivilingeniør-studentene får i snitt 1,67 jobbtilbud

Høy IQ gir deg ikke topplederjobber  

Mer for ingeniører

Blant studentene som var til stede kom syv fra ulike ingeniørutdanninger. Sverre Haugen forteller at de fra neste år skal satse hardere på nettopp ingeniører.

– Vi skal begynne å jobbe aktivt mot studentnettverket for å finne topp ingeniørstudenter. I tillegg skal vi lage avtaler med flere bedrifter som er på utkikk etter ingeniører, sier Haugen.

På plass i salen var Sigurd Vildåsen, som studerer industriell økonomi ved NTNU og er leder for studentutvalget i Tekna. Han var med for første gang, og er fornøyd med dagen.

– Jeg er veldig fornøyd med variasjonen av bedrifter og måten ting var lagt opp på. Jeg sitter igjen med en positiv opplevelse, forteller Vildåsen.

– I løpet av dagen har jeg åpnet øynene for flere alternativer for framtiden. Jeg har sett litt ut av boksen og sett at det er andre spennende muligheter der ute.

Som Tekna-representant synes han det er flott at NovaAgentum vil satse hardere på ingeniører.

– Tverrfaglighet er viktig, derfor er det bra at ingeniører får mulighet til å møte personer fra andre retninger. Det er stor nytte i et bredt nettverk, med andre impulser kan man skape nye og smarte løsninger, sier han, før han avslutter med en oppfordring til ingeniører om å søke til neste år.

Fornøyd: Student Sigurd Vildåsen forteller at han har åpnet øynene for nye alternativer etter møte med ulike bedrifter.
Fornøyd: Student Sigurd Vildåsen forteller at han har åpnet øynene for nye alternativer etter møte med ulike bedrifter.

Fordelt etter ønsker

Dagen startet med en paneldebatt med tema karrierestart. Her ble ledere fra Schibsted, Nordea, Stabburet og SEB Norway stilt spørsmål som studentene hadde sendt inn på forhånd.

Blant annet kom spørsmålet om det er relevant erfaring eller karakterer som var viktigst for en arbeidssøker.

Panelet var noe delt, konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, mente at relevant erfaring var nøkkelen, mens de andre mente at karakterer var det viktigste. Llikevel var alle enige om at begge deler er nøkkelfaktorer når man skal ut i arbeidslivet.

Etter debatten fikk studentene mulighet til å vise seg frem for bedriftene gjennom workshoper. I mindre grupper fikk de møte representanter fra to bedrifter, halvannen time på hvert sted. Tiden ble brukt til å løse en case og stille spørsmål.

Studentene ble fordelt etter egne ønsker, men også etter hva slags kvalifikasjoner bedriftene så etter.

Les også:

– Næringslivet bør støtte realfag like mye som idrett

De dyreste universitetene  

Kvalitet vs kostnad

Teknisk Ukeblad fikk være med på workshopene til Hydro og NetCom.

Hos Hydro ble studentene bedt om å se nærmere på konflikten mellom kvalitet og kostnader i teknologi. I tillegg skulle de finne ut hvordan Hydro kunne bli en mer attraktiv teknologipartner, både internt og eksternt.

Etter workshopen var representantene fra Hydro svært fornøyde.

– Det er første gang vi er med på dette opplegget, og vi synes det har vært veldig bra. Det har gitt oss muligheten til å møte toppstudenter fra ulike studieretninger, noe som har vært interessant, forteller Caroline Duyckaerts, HR-ansvarlig i Hydro Norge.

Duyckaerts var også imponert over nivået studentene holdt.

Les også:

Her er Norges beste studentbedrifter

Aker Solutions ansetter 1300 ingeniører  

– Kommer nærmere studentene

På Netcoms workshop var temaet 4G, og studentene fikk i oppgave å foreslå nye ideer og applikasjoner som blir muliggjort med raskere mobilnett.

HR-ansvarlig i NetCom, Live Johanesen, forteller at slike arrangementer gir bedriftene en unik mulighet.

– Dette er noe helt annet en den typiske karrieredagen man har på skoler, her får vi mulighet til å komme mye nærmere hver enkelt. Studentene som kommer hit er også genuint interesserte og ambisiøse, sier Johanesen.

Øvind Vederhus, kommunikasjonsdirektør i NetCom, røper at de muligens har funnet fremtidige arbeidstakere i løpet av dagen.

– Vi skriver jo ned navnene til de som skiller seg ut, forteller han.

Fikk du med deg disse sakene?

Ingeniørstudentene må bruke utstyr fra 60-tallet  

Her kjemper de om noen av landets mest ettertraktede studieplasser

Her legges grunnlaget for fremtidige millionbedrifter

Her stryker flest studenter  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.