T2

Den store tab-duellen:
Hvilken bør du velge?

iPad har bare 2,7 tommer større skjerm enn Samsung Galaxy Tab, men i praksis utgjør det en stor forskjell.
iPad har bare 2,7 tommer større skjerm enn Samsung Galaxy Tab, men i praksis utgjør det en stor forskjell. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
1. nov. 2010 - 14:21

Etter å ha liret av oss totalt 17500 tegn om Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab hver for seg, synes vi også det er på sin plass å si noe om hvilket brett som passer for hvem.

Les testene her:

Galaxy Tab: TEST: Samsung Galaxy Tab

iPad: TEST: iPad

Sofasurferen

Det er ingen tvil om at sofasurferen som stort sett bruker brettet sitt hjemme, vil ha mest igjen for å investere i en iPad – Flash-mangelen til tross.

Kombinasjonen av større skjermflate og bedre responsivitet gjør surfeopplevelsen mange hakk bedre på iPad enn på Galaxy Tab.

Den er også strålende til spill (undertegnede har fått et helt nytt forhold til kabal etter å ha fått iPad i hus) og bedre til skriving – altså er iPad i seg selv et bedre valg for studenten som vil ha en ny kamerat på forelesning.

Den er også bedre på e-bøker og ser foreløpig ut til å ta en tidlig ledelse på magasiner og aviser.

TEST: Mobilutfordrerne

Lett

Har du planer om å bruke brettet ditt mye utenfor huset, ønsker en telefon og krever Flash-støtte i nettleseren, bør du derimot se mot Samsungs bidrag til nettbrettkampen.

Galaxy Tabs 2,7 færre tommer gjør overraskende mye for mobiliteten og ergonomien, og du merker nærmest ikke at du har den i veska.

Den har også mobilfunksjonalitet, men det krever at du benytter en håndfri, siden den ikke akkurat er enkel å holde opp mot øret. Dette er å anse som en slags “bonus”, siden det tydelig på ingen måte har vært hovedfokus for koreanerne.

Mange vil nok også sette pris på friheten Android gir. Det er komfortabelt å kunne plugge Tab i datamaskinen og laste inn videoer rett i minnet, i stedet for å gå veien om et eget program (les: iTunes).

TEST: Samsung Galaxy S:<br/> Du verden, for en telefon

Strømlinjeformet

Likevel heller vi nok mot iPad som det beste produktet av de to, mest på grunn av hvordan operativsystemene fremstår i dag. Apple har etter hvert hatt lang tid på å perfeksjonere sitt iOS, og det vises godt.

Det er veldig enkelt å komme inn i, strømlinjeformet og alltid oversiktlig.

Koden er tydeligvis også godt skrevet, for vi opplever sjelden til aldri hikke eller programmer som ikke oppfører seg som vi vil.

Android fremstår på sin side som litt røffere i kantene, og ikke helt optimalt for nettbrett-bruk, både med hensyn til oppsett og ytelse.

Likevel vil vi tro de fleste vil trives godt uansett hvilket produkt de kjøper.

Her er Toshibas iPad-utfordrer

Her er HPs Slate

Programvaren avgjør

Plattformene er tydelig definert, og krigen vil derfor sannsynligvis avgjøres på operativsystemnivå – produktene i seg selv er såpass gode at programvaren og bruken vil være det som avgjør suksessen.

Apple har valgt sin sedvanlige restriktive linje, mens Samsung har pøst på med funksjonalitet og latt det være opp til brukeren å velge.

I bunn og grunn spørs det derfor hva som er viktigst for deg:

A: Hvordan produktet fremstår nå.

B: Hvordan produktet kan fremstå i fremtiden.

Er A det viktigste, synes vi du bør velge iPad, mens de som ser på potensialet, sannsynligvis bør gå for Galaxy Tab eller en av de andre kommende utfordrerne.

Hansken er i alle fall kastet.

TEST: TEST: Samsung Galaxy Tab

TEST: TEST: iPad

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.