ENERGI

Danmark vil femdoble strømproduksjonen fra havvind i 2030

Havvindmølleparkene i Danmark skal bygges ut for å kunne femdoble kraftproduksjonen i 2030 sammenlignet med dagens nivå, foreslår regjeringen i København. 

Danmark varsler ytterligere satsing på havvind. Her er flytende havvindturbiner i drift i Norge.
Danmark varsler ytterligere satsing på havvind. Her er flytende havvindturbiner i drift i Norge. Foto: Carina Johansen/NTB
12. juni 2022 - 20:39

Utbyggingen av vindmølleparker skal gjøre danskene i stand til å produsere 12,9 gigawatt fra havvind, mot dagens 2,3 gigawatt, ifølge planene regjeringen la fram søndag.

Fra før er det besluttet utbygginger for å øke produksjonen til 8,9 gigawatt i 2030, men dette målet oppjusteres nå altså med 4 gigawatt havenergi.

Ifølge det danske klima-, energi- og forsyningsdepartementet vil det bety at det i 2030 vil produseres havenergi nok til 15 millioner europeiske husstander.

Nå skal departementet i gang med et analysearbeid for å se på utbyggingen og blant annet finne ut hvor mange vindmøller som trengs for å innfri målet.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og justis- og beredskapsminister Emilie Mehl på Terningmoen leir.
Les også

Vil ta inn over 13.000 nye soldater årlig

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.