KARRIERE

Danmark sender eliteelever på talentkurs

 

Danskene sender nå sine beste elever på egne talentkurs.
Danskene sender nå sine beste elever på egne talentkurs. Bilde: Colourbox
17. jan. 2013 - 08:21

Danske myndigheter erkjenner at lærerne ikke klarer å utfordre de faglig sterkeste i klassen, skriver Jyllands-Posten.

– I takt med at flere og flere tar videregående skole, og skaren av elever blir bredere, blir det vanskeligere å gjøre noe for de flinkeste, sier Jens Boe Nielsen, som er formann for alle rektorene ved de videregående skolene i Danmark.

– Bør gagne alle

Nielsen tok selv initiativet til Akademiet for Talentfulde Unge, og prosjektet har de siste par årene spredt seg til seks steder i landet, og rundt 150 videregående skoler sender i år til sammen 720 elever fra 2. klasse på kursene som tilbys ved akademiet.

Lærerforeningen i Danmark støtter talentkursene, men Malene Nyborg Madsen, formann i elevorganisasjonen Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, er skeptisk.

Hun mener at de 7.000 kronene det koster å sende én elev på et talentkurs, heller burde gagne alle elevene som går på videregående.

– Det er jo få elever som får muligheten til å få dette ekstratilbudet, og vi vil helst at skolene selv tar ansvaret med å utfordre de sterkeste elevene i klassen, sier Madsen til avisen.

Les også: På denne ungdomsskolen er all undervisning rettet mot teknologi

– Rollemodeller

Barne- og undervisningsminister Christine Antorini har besøkt akademiet, og hun er positiv.

– Det er også de videregående skolenes oppgave å gjøre noe for dem som er spesielt talentfulle, og mitt inntrykk er at de får en sterk faglig oppmuntring på talentakademiet og at de blir positive rollemodeller for de andre i klassen, sier Antorini.

Les også:

Toppelevene får egen mattebok

Derfor er elever i Singapore nummer én i matte

Vil etablere realfagsgymnas  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.