PODKAST

Da Covid 19 rammet verden fulgte cyberskurkene hakk i hæl

Nå er det viktigere enn på lenge å tenke gjennom om henvendelsen du får på e-post eller som en melding på telefonen er ekte.

Kan cybersikkerhet: Sikkerhetsekspert Kai Roer driver selskapet KnowBe4 sin forskningsavdeling i Norge.
Kan cybersikkerhet: Sikkerhetsekspert Kai Roer driver selskapet KnowBe4 sin forskningsavdeling i Norge. Foto: Odd Richard Valmot
15. apr. 2021 - 19:00

En ny hjemmebasert tilværelse med hjemmekontor, hjemmeskole og mye mer tid på nettet har preget oss det siste året. Ingen skjønte hvilken mulighet dette bød på bedre enn de som vil lure oss på nettet. Den covid-relaterte svindelen økte voldsomt og nettsvindel generelt har skutt fart.

Sikkerhetsekspert Kai Roer driver selskapet KnowBe4 sin forskningsavdeling i Norge. De har sett hvordan pandemien har økt virksomheten, typisk fra lavkostland. De er selve motoren i all svindelen og selv Nord Korea er med på dette. Får de fisket ut e-posten til en person kan de analysere den og finne relasjoner som de bygger avansert svindel fra. Kan de lure deg til å tro at du kommuniserer med noen du kjenner er muligheten for å hente ut kontonummer og passord mye større.

Roers råd er at om noe nesten er for godt til å være sant så er det neppe sant. Eller om du plutselig tilbys noe du ikke forventer å få. Da bør bjellene ringe i hodet ditt.

I dag snakker vi med Roer om den mørke siden av nettet og hva vi alle bør tenke på.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Elbil – Teknisk sett

TU har også startet podkast om elbiler. Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vulkanutbrudd, som dette på Island i mars i år, er naturens egen «geoengineering» fordi utbrudd senker temperaturen på hele jordkloden. Forskere tror vi må vurdere å ta i bruk teknologier som gjør det samme. Men dilemmaene er mange.
Les også

Geoengineering: Varmerekorder kan kreve kontroversiell løsning

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.