INDUSTRI

Bilrestene og ladestasjonen skal undersøkes

Uvisst hvorfor Tesla tok fyr under lading.

En Tesla Model S 2014-modell ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder fredag.
En Tesla Model S 2014-modell ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder fredag. Bilde: iGjerstad.no/NTB Scanpix
NTB NTB NTB NTB NTB NTB NTB
1. jan. 2016 - 18:39

Både bilrestene og ladestasjonen skal undersøkes etter at en Tesla-bil i Gjerstad kommune i Aust-Agder ble totalskadd under en hurtiglading fredag ettermiddag.

Bilen som brant var en 2014-modell Tesla Model S. Det var ingen i bilen da brannen oppsto.

– Eieren hadde satt den lading og forlot deretter bilen. Underveis skal den ha begynt å brenne. Nå skal både bilen og ladestasjonen undersøkes, så vil svarene vi får avgjør hva som skjer videre, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt.

Ikke mistanke om noe kriminelt

Kvitne kan ikke huske at noe lignende har skjedd tidligere. Han sier politiet ikke har noen grunn til å dro at hendelsen var en villet handling.

– Undersøkelsene som nå skal gjøres er foreløpig den eneste utviklingen i saken, sier operasjonslederen, som ikke utelukker at det kan bli flere avhør.

Ladestasjonen, som er en av to hurtigladestasjoner av denne typen i Aust-Agder, er inntil videre stengt.

Lot bilen brenne ut

Aftonbladet har snakket med en talsperson for Tesla, som opplyser at selskapet også vil undersøke hendelsen.

Brannmannskapene nøyde seg med å skumlegge området rundt bilen, og fikk dratt den unna ladestasjonen, men brukte ikke vann og prøvde ikke aktivt å slukke brannen.

– Generelt er vi forsiktige med å slukke branner i elbiler, fordi det er høy spenning i batteriene og slukkearbeidet kan skade mannskapene og skape andre farlige situasjoner. I tillegg er hver elbil forskjellig når det kommer til slukking, sier Hans Henrik Bakke, beredskapsleder i Østre Agder brannvesen til avisen.

Meldingen om brannen kom inn til brannvesenet ved 14.40-tiden første nyttårsdag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.