ELBIL

Bestilling av VW ID. 3 åpner i juni

Reservasjonsholdere kan tegne kontrakt i sommer.

Volkswagen ID.3 leveres ut til kunder i år.
Volkswagen ID.3 leveres ut til kunder i år. Foto: Mathias Klingenberg
Marius ValleMarius ValleJournalist
6. mai 2020 - 15:35 | Endret 6. mai 2020 - 15:53

Volkswagen åpner ordrebøkene, og lar kundene bestille ID. 3 fra og med 17. juni. Dette ifølge Volkswagens salgs- og markedssjef Jürgen Stackmann.

Stackmann melder dette via sin Twitter-konto, og skriver at de som har reservasjon vil bli kontaktet av sin forhandler innen kort tid.

Det er altså ikke ordinære bestillinger det her er snakk om, men kontraktstegning for dem som har reservert den såkalte «1st»-utgaven av bilen.

Når de planlegger å åpne for vanlig kontraktstegning for dem som ikke har reservert bil, er ikke kjent.

– Det med stor glede vi nå kan annonsere 17. juni som datoen hvor vi åpner bestillingen av nye ID. 3 for dem som har forhåndsbestilt bilen. Datoen ble kommunisert i går av Jürgen Stackmann, styremedlem og øverste leder for salg og marketing i Volkswagen, sier Anita Svanes, kommunikasjonssjef hos Volkswagen-importør Harald A. Møller.

Svanes kan ikke fortelle nøyaktig når bilene kommer, annet enn at det skjer til sommeren.

EUs energikommissær Kadri Simson har gitt energiminister Terje Aasland kort frist til å få fornybardirektivet inn i EØS-avtalen.
Les også

Norge kommer ikke til å hoppe direkte til EUs nye energidirektiver

Åpner trolig for ordinær bestilling i sommer

Når det kommer til ordinære bestillinger av ID. 3, vil det åpnes for det senere.

– De andre variantene vil altså bli åpnet opp på et senere tidspunkt, og nå er det er ID.3 1st som gjelder. ID.3 1st er fint utstyrte modeller med gode pakker og med levering i år, sier Svanes.

Det har vært snakk om muligheter for forsinkelser, men Volkswagen har inntil videre ikke kommunisert annet enn at de forventer å levere biler fra august av.

Det ble åpnet for reservasjon mot et beløp på 10.000 kroner i fjor vår. Opprinnelig skulle bilen leveres ut til kunder i sommer, og om de klarer august er de innenfor lovnadene fra den gang.

Volkswagen skal angivelig slite en del med programvaren til bilen. Den skal ha en ny programvarearkitektur med et operativsystem i bunnen. Det har blitt hevdet at denne delen skaper mye bry for Volkswagen.

Bilen skal for øvrig kunne oppdateres over internett, slik Teslas biler gjør. Eventuelle mangler i programvaren vil derfor trolig kunne pushes ut som en oppdatering til de første kundebilene etter levering.

Volkswagen gjenåpnet sin fabrikk i Zwickau i forrige uke. Det er her ID. 3 produseres. Produksjonen var stengt i seks uker. De har imidlertid produsert ID. 3 siden i fjor høst.

 I 2015 ble det kjent at Volkswagens EA 189-motor hadde programvare som gjorde at de kunne jukse under utslippstesting. Bildet viser en slik motor, og ett av de avbøtende tiltakene: En lufstrømsretter som ble installert i tillegg til ny programvare.
Les også

VW må tilbakekalle 62 diesel-modeller eller fjerne dem fra veien

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.