MOTOR

Alle nye Volvoer blir elektriske i 2019

Ingen nye modeller uten elmotor og batteri.

Alle nye Volvo-modeller har elektrisk fremdrift fra 2019. Bildet viser Volvo XC90.
Alle nye Volvo-modeller har elektrisk fremdrift fra 2019. Bildet viser Volvo XC90. Bilde: Volvo

Fra 2019 kommer alle nye bilmodeller fra Volvo til å være enten elbiler eller hybrider. Dermed tar svenskene et steg i retning full elektrifisering.

Dette betyr ikke at det blir en brå slutt på salget av biler med bensin- eller dieselmotor om halvannet år, men at ingen nye modeller kommer til å lanseres uten elektrisk motor, skriver Reuters.

Eksisterende modeller lansert før 2019 kommer fremdeles til å leveres som rene forbrenningsmotorbiler.

Volvo blir med dette den første av de store bilprodusentene som setter en dato for når utfasingen av vanlige fossilbiler begynner.

Elektrisk fremdrift blir kjernen i Volvos fremtidige forretning, melder Volvo i en pressemelding.

Økende etterspørsel

Volvo-sjef Håkan Samuelsson sier dette handler om kundene. Det er en respons på den økende etterspørselen etter elektrifiserte biler, sier han.

Samuelsson har tidligere uttrykt at han tror mer elektrifisering er smartere enn å utvikle nye dieselmotorer. Men Volvo har nylig lansert nye motorgenerasjoner, som kommer til å være i bruk i mange år fremover.

I perioden 2019 til 2021 skal Volvo lansere tre rene elbiler. Tre av disse skal være Volvo-modeller, mens to skal være fra Volvos høyytelsesgren Polestar

Disse fem bilene skal også leveres som ladehybrider med diesel- eller bensinmotor. I tillegg leveres de som 48 volt milde hybrider. Målet er å selge en million elektrifiserte biler innen 2025. 

Les mer om: