Oljeselskapet Aker BP har inngått en avtale med Total E&P Norge om å overta elleve lisenser på norsk sokkel, inkludert fire funn. To av dem kan knyttes til det Aker BP-opererte Alvheim-feltet.
Oljeselskapet Aker BP har inngått en avtale med Total E&P Norge om å overta elleve lisenser på norsk sokkel, inkludert fire funn. To av dem kan knyttes til det Aker BP-opererte Alvheim-feltet. (Jan Arne Wold/Woldcam/Aker BP)

Aker BP

Aker BP kjøper oljelisenser for rundt 1,7 milliarder

Inkluderer fire funn med 83 millioner fat olje og gass. 

Oljeselskapet Aker BP har inngått en avtale med Total E&P Norge om å overta elleve lisenser på norsk sokkel.

Prisen er 205 millioner dollar.

Feltene ligger i områdene Alvheim, Ula, Skarv og Noaka, opplyser Aker BP i børsmelding tirsdag morgen.

Kjøpet inkluderer fire funn, med samlede utvinnbare ressurser på 83 millioner fat olje og gass. 

Kan knyttes til eksisterende felt

– Vi ser et stort verdiskapingspotensial i å maksimere produksjonen i våre produserende felt. Dette krever kontinuerlig utvikling og optimalisering av eksisterende reserver og ressurser, i tillegg til å få tilgang til nye ressurser gjennom leting og oppkjøp av eksiterende funn, sier Aker BP-sjef, Karl Johnny Hersvik, i meldingen.

To av funnene, trell og Trine, er lokalisert i nærheten av det Aker BP-opererte Alvheim-feltet, og selskapet planlegger å knytte disse til det flytende produksjonsskipet på Alvheim. 

Alve Nord-funnet ligger nord for Skarv-feltet, og vil knyttes til dette. 

Rind-funnet er en del av det såkalte Noaka-området (North of Alvheim, Krafla og Askja), som ligger mellom Alvheim og Oseberg, hvor både Aker BP og Equinor har gjort funn. De totale utvinnbare ressursene i dette området er estimert til å være over 500 millioner fat olje og gass. Det jobbes me då få til en utbygging av området. 

I tillegg til funnene inngår også leteområder i nærheten av det Aker BP-opererte Ula-feltet i kjøpet.

– Med dette kjøpet får vi tilgang til nye tilknytningsmuligheter for Alvheim- og Skarv-områdene, vi styrker ressursbasen i Noaka-området og vi øker interessen vår i leteområder i nærheten av Ula-feltet, melder Hersvik videre.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå