BYGG

Måtte avlyse høyblokk-besøk

Joachim Seehusen
8. sep. 2011 - 13:46

Opprinnelig var det også planlagt et besøk i høyblokka der statsministeren har hatt sitt kontor, men det ble avlyst på grunn av Høyblokka må asbestsaneres .

Sterkt

– Vi ønsker å foreta denne befaringen for å få et helhetsinntrykk av omfanget av skadene, sa kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv før befaring.

– Det var et kraftig personlig inntrykk å se dette, jeg er sterkt berørt av det jeg har sett, blant annet kontorer som er helt ødelagt. Kontorer der vanlige mennesker har arbeidet, sa hun etter befaringen.

Statsbygg-direktøren: – Det vil ta år før folk er tilbake i høyblokka

Innledende

Kommisjonen er fortsatt i en innledende del av arbeidet. Til nå har den brukt tiden til å møte sentrale aktører i politi, helse, redningsvesen, pårørende og pårørendes og ofres talspersoner.

– Medlemmene i kommisjonen har ulike forutsetninger for å sette seg inn i ødeleggelsene, vi skal nå sette oss ned å snakke om hva vi har sett, svarte Bech Gjørv på spørsmål om hva de hadde lært eller funnet gjennom befaringen.

Britiske rådgivere: Britiske rådgivere: Slik bør regjeringskvartalet sikres

Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv intervjues foran regjeringsbygget. FOTO: Håkon Jacobsen
Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv intervjues foran regjeringsbygget. FOTO: Håkon Jacobsen

Lite konkret

Det er Statsbygg som er ansvarlig for ryddearbeidene som nå foregår. Men mer enn seks uker etter at bomben detonerte har Statsbygg fortsatt ingen tidsplaner eller noe konkret å si om hvordan arbeidet skal organiseres fremover.

– Vi er fortsatt i en opprydningsfase, det vil ta flere måneder. Vi finner overraskelser vi må ta hensyn til praktisk talt hver eneste dag og for oss er nå sikkerhet det viktigste. Dette er nå et prosjekt uten tidsramme, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh til Teknisk Ukeblad.

– Men dere må vel etter hvert kunne si noe om byggets tilstand, eller hvordan dere vil gå frem for å vurdere hvilke skader de bærende konstruksjonene er påført?

– Vi har ikke satt noen tidspunkt for når vi skal rapportere om byggets tilstand og planene for de tekniske undersøkelsene er ikke klare, sier Njaa Rygh.

BILDESERIE: BILDESERIE: Se ødeleggelsene i Justisdepartementet

Les også:

– Energikravene blir utfordringen

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Tror ikke høyblokka må rives

Nå undersøkes høyblokka innvendig

– Høyblokka har stor verdi

LEDER: Flere kunne vært reddet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.