03:44:30Nyhetsstudio
12. feb. 2024, 10:35NTB, Redaksjonen
Glatte veier fører til trafikkaos i Rogaland

Det er mye kø på veiene i Stavanger-området og på Nord-Jæren blir alle leddbusser parkert som følge av glatte veier og krevende kjøreforhold mandag.

– Nå er det fire timers venting for å få hjelp, sier sjef for bergingsbilene i Viking redningstjeneste, Eivind Våland, til NRK.

Det snør og sludder i store deler av Rogaland mandag, og temperaturen på rundt null grader ved kysten fører til svært glatt føre.

Politiet forteller til NRK at de har fått inn flere meldinger om biler som har kjørt seg fast, og melder at det er lange køer på alle veier som fører til Stavanger sentrum.

Brøytemannskapene er ifølge Aftenbladet ute med alle tilgjengelige mannskaper for å brøyte og strø, men de står fast i kø sammen med resten av bilistene.

Parkerer 74 leddbusser

Også kollektivselskapet Kolumbus forteller at de sliter på det glatte føret.

– Det går ikke spesielt godt. Det er dessverre forsinkelser over stort sett hele linjen. Når trafikken står, står bussen også, sier kommunikasjonsrådgiver Morten Nesvik til NRK.

Klokken 11 mandag formiddag har kollektivselskapet Connect Bus, som drifter bussene for Kolumbus på Nord-Jæren, besluttet å parkere alle sine 74 leddbusser.

– Bussene spinner på flat mark. Dette vil helt klart få konsekvenser for ettermiddagstrafikken, sier trafikksjef Stein Enersgård til Aftenbladet.

I tillegg har en rekke busslinjer i Stavanger forsinkelser på langt over en time mandag formiddag.

Utsetter eksamener

På Universitetet i Stavanger ble flere eksamener utsatt som følge av at studenter har hatt problemer med å rekke fram i tide.

Eksamenene ble utsatt til klokken 9.30, og ifølge NRK gjaldt det i alt ni eksamener.

Studenter som ikke klarte å komme fram i tide på grunn av været, vil kunne søke om gyldig fravær og få anledning til å ta eksamen på et senere tidspunkt.