ELBIL

Volkswagen-sjef: – Vi skal ikke være først med selvkjørende biler

Silke Bagschik forklarer hvordan Volkswagen tenker utvikling.

– ID.3 1st er en bil i Golf-segmentet. I starten vil vi overkommunisere dette, for å vise folk noe som ligner det de kjenner. En av de største utfordringene med overgangen til elbiler å få folk til å prøve. Så snart de har satt seg inn i en elbil, føles alt annet gammeldags, mener Volkswagens salgs- og markedssjef for elektromobilitet, Silke Bagschik.
– ID.3 1st er en bil i Golf-segmentet. I starten vil vi overkommunisere dette, for å vise folk noe som ligner det de kjenner. En av de største utfordringene med overgangen til elbiler å få folk til å prøve. Så snart de har satt seg inn i en elbil, føles alt annet gammeldags, mener Volkswagens salgs- og markedssjef for elektromobilitet, Silke Bagschik. Foto: Svein-Erik Hole
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
6. aug. 2020 - 17:00

WOLFSBURG, TYSKLAND: Vi møter Volkswagens salgs- og markedssjef for elektromobilitet i Volkswagenwerk - hovedkvarteret for Volkswagen AG i industribyen Wolfsburg. Over 6,5 millioner kvadratmeter - der bygningsmassen alene utgjør et nesten like stort areal som hele Monaco - produserer 63.000 ansatte Tiguan, Touran, Seat Terraco og ulike Golf-modeller. For ikke å glemme Volkswagen currywurst. Over 700.000 biler har årlig strømmet ut av fabrikken. Og 7 millioner pølser.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.