IT

Vil tvinge mobiloperatørene til å skru ned prisene

EU-kommisjonen tar grep.

EU-kommisjonen har lagt fram forslaget til hvordan den vil skape et fellesmarked for teletjenester. Det kan bety lavere mobilregninger for forbrukerne.
EU-kommisjonen har lagt fram forslaget til hvordan den vil skape et fellesmarked for teletjenester. Det kan bety lavere mobilregninger for forbrukerne. Bilde: REUTERS
11. sep. 2013 - 18:44

Onsdag kveld la EU-kommisjonen fram sitt lenge planlagte forslag til hvordan telekomindustrien skal reguleres.

Målet er å fase ut gjesteavgiftene, også kalt roaming, som gjør mobilsurfing mye dyrere i utlandet enn hjemme. Kommisjonen vil også ha bort gebyret for å ta imot samtaler i andre europeiske land.

Les også: Så mye koster surfing i utlandet

Forbrukerseier

– Hvis forslaget overlever den politiske saksbehandlingen, tvinges mobiloperatørene til å skru ned prisene ytterligere. Dette vil i så fall være en stor forbrukerseier, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

EUs mål er å få på plass et ekte fellesmarked for teletjenester i de 28 EU-landene og EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein innen 2016.

Lang vei

Håpet er å bedre forbrukerrettighetene, men også å skape bedre konkurranseforhold.

Først skal imidlertid forslaget fra Kommisjonen gå en lang behandlingsvei i EU-systemet. Det er ventet endringer før det endelige vedtaket gjøres av EU-landene og av EU-parlamentet.

Les også:

Utvikler Firefox til billige smarttelefoner på Fornebu

 

Nesten ingen vet hva en smart strømmåler er  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.