HELSE

Vil øke produksjonen av legemidler i Norge

Norge importerer det aller meste av legemidlene vi trenger. Den industrien vi har er rettet mot eksport. Det gjør oss svært sårbare, og det er på tide å tenke nytt.

Erfarne operatører: Beskyttelse av de ansatte er viktig når de håndterer svært potente råvarer til produksjon av legemidler.
Erfarne operatører: Beskyttelse av de ansatte er viktig når de håndterer svært potente råvarer til produksjon av legemidler. Foto: Curida
26. mai 2020 - 05:15

Den store medisinmangelen Norge opplevde i fjor var ikke et nasjonalt fenomen. Den samme mangelen oppsto i svært mange land rundt om i verden. Det er mange årsaker til at antallet og varigheten av slike mangelsituasjoner har økt gjennom flere år. Det blir neppe bedre med koronakrisen verden gjennomgår nå. Tvert imot kan det bli verre fordi mange land ser behovet for å bygge opp lagre av viktige legemidler og prioritere innenlandsk produksjon til seg selv. Det er mildt sagt ikke bra for Norge, fordi vi produserer så lite selv.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.