KRAFT

Vil ikke presse ut industrien

Øyvind LieØyvind Lie
4. apr. 2011 - 10:33

Hvis OEDs lovutkast ikke endres, vil Norske Skog og Yara få store kostnader til elsertifikater som tilsvarende bedrifter i Sverige slipper. Årsaken er at unntaksreglene for elsertifikater er utformet annerledes enn i Sverige.

Norske Skog har truet med å legge ned alle sine tre fabrikker i Norge hvis lovforslaget går uforandret gjennom.

Les også: Elsertifikatene kan knekke Norske Skog

LO-forbundet Industri Energi krever at regjeringen snur i saken.

Les også: Krever sertifikat-unntak

Vil lytte

– Vil du ta initiativ til at OED ser nøyere på lovutkastet for å endre reglene slik at Norske Skog og Yara slipper å betale for elsertifikatene?

– Poenget med en høring er å lytte, høringen er nettopp en anledning til å komme med de innspillene, slik at vi kan ta det innover oss når vi skal konkludere til den endelige løsningen, sier Giske til Teknisk Ukeblad.

God industribase

– Men i utgangspunktet bør det vel være like regler for industrien i Norge og Sverige?

– Mitt utgangspunkt er i hvert fall at de løsningene vi finner, uansett om det gjelder elsertifikater eller kvotehandel, er laget slik at de ikke fører til at norsk industri blir presset ut av Norge i påvente av at vi får gode internasjonale systemer. Jeg tror vi er tjent med å opprettholde en god industribase og at vi er tjent både miljømessig og industrimessig med at vi lager løsninger som ivaretar det, sier Giske.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.