ENERGI

«Vi må ikke se oss blinde på CO₂-fangst og -lagring»

Norges tidligere energiminister tror det kan dukke opp teknologier som kan gjøre CO₂-fangst og -lagring (CCS) overflødig.

Ola Borten Moe var selv med på å avvikle Mongstad-prosjektet. Han mener at staten bør tenke seg godt om før man satser på et nytt fullskalaprosjekt for CO2-fangst og -lagring.
Ola Borten Moe var selv med på å avvikle Mongstad-prosjektet. Han mener at staten bør tenke seg godt om før man satser på et nytt fullskalaprosjekt for CO2-fangst og -lagring. Bilde: Øyvind Lie
17. jan. 2020 - 11:30

– Hvis vi skal bruke store ressurser på å løse et problem, må de brukes effektivt. Vi brukte milliarder på Mongstad, før vi stoppet utbyggingen av et fullskalaanlegg. Nå står vi overfor en lignende problemstilling. Hvis det eneste du demonstrerer er at vi har råd til en teknologi som ingen andre har råd til å bruke, da viser du bare at Norge har vanvittig mye penger, sier Ola Borten Moe.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.