PODKAST

Vi gjenopplever månelandingen med Erik Tandberg

I dag er det 50 år siden.

En hedersmann og to fans – Erik Tandberg i midten, sammen med Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot.
En hedersmann og to fans – Erik Tandberg i midten, sammen med Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot. Foto: Tormod Haugstad
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
20. juli 2019 - 05:15

Dette intervjuet ble først publisert i juli 2019, og hentet fram igjen i forbindelse med Erik Tandbergs bortgang 3. mai 2020.

---

I dag, lørdag 20. juli, er det femti år siden Apollo 11 landet på månen. Alle som var gamle nok, husker denne direktesendte TV-opplevelsen veldig godt. Da ‎Neil Armstrong som førstemann og ‎Buzz Aldrin som nummer to tok skrittene ut på overflaten.

For oss i Norge var det én til som var med til månen, og det var Erik Tandberg. Riktignok satt han på moder jord og kommenterte, men Jan og Odd Richard husker nok ham bedre enn de som faktisk var der.

I dag er vi så heldige å ha med Tandberg i studio, for å gjenoppleve det vi var med på den gangen. Og for å takke den svært erfarne sivilingeniøren for den inspirasjonen han har vært for oss, og for alle som er interessert i teknologi. Det var ikke bare Saturn 5 som løftet seg for 50 år siden. Det var også interessen for teknologi.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.