BAK NYHETENE

Vi er fortsatt midt i oljealderen. Solkraft og vindkraft hindres av teknologiske utfordringer

Når solen skinner og vinden blåser genereres mer strøm enn markedet kan ta, og strømprisen går i null. Dette rammer inntjeningen for alle kraftverk.

En rekke land satser nå stort på fornybar energi. Problemet er at solkraft og vindkraft ikke er stabile energikilder, påpeker Øystein Noreng i denne analysen.
En rekke land satser nå stort på fornybar energi. Problemet er at solkraft og vindkraft ikke er stabile energikilder, påpeker Øystein Noreng i denne analysen. Bilde: David ADEMAS/Colourbox
Øystein NorengØystein NorengBidragsyter
8. jan. 2020 - 20:30

Ved inngangen til det tredje tiår i det tredje årtusen i vår tidsregning er spørsmålet i forhold til energi hva som kan spores av viktige forandringer og hva som synes å være i mindre endring. Spørsmålet stilles langs tre akser: økonomi, energi og politikk, og på tre plan: verden, Europa og Norge. Perspektivet er 2030, med et tilbakeblikk.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.